Foto: EPA/LETA
Itālijas Spēlētāju asociācija (AIC) un A sērijas futbola čempionāta vadība pirmdien vienojās par jaunu kolektīvo līgumu, tādējādi pārtraucot futbolistu streiku.

Līdz ar to Itālijas A sērijas čempionāta jaunā sezona sāksies šo piektdien, kas ir divas nedēļas vēlāk par iepriekš plānoto datumu.

Jaunās sezonas pirmajā spēlē piektdien aizvadītās sezonas čempionvienība "AC Milan" savā laukumā spēkosies ar Romas "Lazio".

Savukārt pārējās pirmās kārtas spēles notiks sestdien un svētdien.

Kā ziņots, streiks sākās, jo spēlētāji un klubu vadītāji nespēja vienoties jautājumā par nodokļu maksāšanu. Klubi vēlējās, lai futbolisti paši maksātu nodokļus, bet spēlētāji nevēlas Itālijā būt vienīgie cilvēki, kuri paši tos maksā, un pieprasīja, lai tiek izveidots jauns likums, kas saistīts ar nodokļiem.

Tiek ziņots, ka spēlētāji pēc ilgām sarunām tomēr piekrita paši maksāt nodokļus, tāpēc abas puses spēja panākt vienošanos par jaunu kolektīvo līgumu.

Kā ziņots, arī aizvadītajā sezonā Itālijas futbolā draudēja streiks, jo klubi vēlējās, lai spēlētāji, kuriem ir pēdējais līguma gads, piekrīt pārcelties uz citu, tikpat stipru, komandu, ja ir tāds piedāvājums. Ja spēlētājs nepiekrīt, viņam par 50% no sava līguma summas tas jāizpērk pašam.

Šis jautājums šobrīd vēl tiek risināts, taču tas nebūs šķērslis jaunās sezonas sākumam.

Jau vēstīts, ka sezonas sākumā streiks bija arī Spānijas čempionāta pirmajā kārtā, jo vairāk nekā 200 futbolisti nav saņēmuši algu. Tādēļ Spānijas Futbolistu asociācijas (AFE) pārstāvji vēlas garantētos līgumus.

25.augustā futbolistu streiks Spānijā noslēdzās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!