Foto: DELFI.lt
Lietuvā, Kauņā piektdien grautiņus turpina Polijas futbola fani, kas ieradušies uz pārbaudes spēli starp Lietuvas un Polijas izlasēm – stundu pirms spēles sākuma viņi sākuši demolēt stadiona apkārtni, un sadursmēs ievainoti policisti un drošībnieki, informē portāls "Delfi.lt".

Aptuveni 100 līdz 200 poļu fani stundu pirms spēles, kas sākās plkst. 21:30, ieradušies pie stadiona un sākuši demolēt alus tirdzniecības vietu, kā arī mētāt nelielus spridzekļus.

Kad policisti mēģinājuši viņus nomierināt, agresīvie Polijas līdzjutēji sāka apmētāt kārtības sargus ar akmeņiem un pudelēm. Pēc tam viņi pilnībā izārdīja tirgotavu un meta policistiem ar galdu uz metāla kājām.

Lai nomierinātu satrakotos fanus, policija plāno pielietot ūdensmetēju, kā arī jau laidusi darbā asaru gāzi. Kauņā arī izsludināts masu nekārtību novēršanas plāns.

Sadursmēs cietuši policisti un drošības dienesta darbinieki, informē "Delfi.lt". Viens no cietušajiem kārtības sargiem aizvests uz slimnīcu ar "ātro palīdzību".

Līdz plkst.21 Kauņā bija aizturēts 21 Polijas līdzjutējs.

Jau ziņots, ka pirmie poļu līdzjutēji Kauņā ieradās jau ceturtdienas pēcpusdienā. Viņi vietējos bāros un kafejnīcās turpināja uzdzīvot gandrīz visu nakti. Savukārt ap pulksten 1 naktī pie bāra "Pas Stanley" grupa poļu līdzjutēju izkāvās ar apsargiem, kuri palūdza uzvesties mierīgāk. Poļu līdzjutēji ne tikai sakāvās ar apsargiem, bet arī sadauzīja apsardzes firmas mašīnu.

Pēc incidenta aizturēti trīs Polijas pilsoņi – 1991., 1979. un 1988.gadā dzimuši.

Savukārt piektdien pie iebraukšanas Kauņā pastiprinātā režīmā strādā ceļu policija, kas pārbauda visus autobusus un mašīnas ar poļu numuru zīmēm. Praktiski visos apturētajos autobusos lielākā daļa līdzjutēju bija stiprā alkohola reibumā.

Vienā no policijas posteņiem tika aizturēts arī kāds pārāk agresīvs poļu līdzjutējs, kuru gan viņa draugi, pielietojot spēku, atbrīvoja no policistu mašīnas. Vēlāk aizturētais un atbrīvotais vīrietis izkāpa no autobusa un brīvprātīgi padevās policijai.

Kopā šajā incidentā tika aizturēti trīs cilvēki, kuri visi tiks nogādāti tiesā. Visi poļu fani tiek apsūdzēti par pretošanos policijai.

Vēlāk pēcpusdienā trīs poļu fani tika aizturēti Kauņas centrā par alkohola lietošanu publiskā vietā. Šiem poļu faniem alkohola līmenis asinīs bija 1,2-1,7 promiles.

Policijas ekipāžas poļu mašīnas pārbauda arī pie Marijampoles un Alītas. Marijampolē kādā autobusā līdzjutēji brīvprātīgi atdeva lielu somu pilnu ar pirotehniku, bet Alītā no autobusa tika izņemtas beisbola nūja, sejas maskas un pirotehnika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!