Foto: Kadrs no video
Pēc Krievijas Futbola savienības (RFS) lēmuma nepubliskot skandalozu ierakstu, kurā redzams kā piekauj "Krasnodar" uzbrucēju Spartaku Gogņijevu, Starptautiskā Profesionālo futbolistu federācija (FIFPro) to ievietojusi internetā un asi vērsusies pret RFS.

Incidents notika 4.novembrī Groznijā Krievijas jauniešu komandu čempionāta spēlē starp vietējo "Terek" un "Krasnodar", kurā šajā mačā kapteinis bija 30 gadus vecais Gogņijevs. Uzbrucējs mačā guva divus vārtus, bet otrajā puslaikā saņēma otro brīdinājumu un noraidījumu. Gogņijevs īpaši necentās atstāt laukumu, paužot neapmierinātību ar notikušo, izraisot nepatiku pretinieku komandas pusē.

Jau pēc laukuma atstāšanas Gogņijevs saņēma sitienus no līdzjutējiem, kuri bija atstājuši tribīnes. Futbolista piekaušana turpinājās arī zem tribīnēm, un tikai ar citu cilvēku palīdzību Gogņijevam izdevās paglābties. Incidentā futbolists guva smadzeņu satricinājumu, viņam salauza degunu un vairākas ribas.

Novembra vidū, izskatot incidentu, RFS diskvalificēja Gogņijevu uz sešām spēlēm un piesprieda 50 000 rubļu lielu sodu. Par drošības nenodrošināšanu "Terek" piesprieda 500 000 rubļu lielu sodu un diskvalificēja mājas laukumu uz divām spēlēm.

Otrdien Krievijas Profesionālās futbola līgas (RFPL) prezidents Sergejs Prjadkins paziņoja, ka incidents ir beidzies un video netiks publiskots. Taču ar to nesamierinājās FIFPro, kas otrdien publiskoja skandalozo video un asi vērsās pret RFS un RFPL.

"FIFPro aicina FIFA un UEFA izteikt savu viedokli saistībā ar fizisko vardarbību, kas tika pielietota pret futbolistu Spartaku Gogņijevu. FIFPro parādīs šo video gan UEFA, gan FIFA," teikts FIFPro paziņojumā. "FIFPro ir sašutuši par RFS Disciplinārās komisijas lēmumu šajā sakarā. FIFPro tas nav pieņemams. Futbolists piekauts, bet komanda, kas par to atbildīga, saņem maigus sodus."

RFS visus apvainojumus noraidījusi, jo "piešķīrusi sodus, kādus iespējams piešķirt pēc nolikuma". Savukārt UEFA pagaidām sīkāk nekomentēja incidentu, jo tas notika vietējā čempionātā un to jāizskata RFS. UEFA nedrīkst iejaukties vietējā mēroga notikumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!