Foto: AFP/Scanpix
Portugāļu futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu sestdien pārspēja Spānijas futbola čempionāta rezultativitātes rekordu, šo sezonu noslēdzot ar 40 precīziem sitieniem.

Pirms pēdējās, 38.kārtas spēlēm, kurā Ronaldu pārstāvētā Madrides "Real" komanda spēkojās ar "Almeria" vienību, portugāļa kontā bija 38 precīzi sitieni, kas bija atkārtots Telmo Sarras (1950./51.gada sezonā) un Ugo Sančesa (1989./90.gads) rekords.

Tomēr mačā ar "Almeria" Ronaldu šo rekordu pārspēja jau astotajā minūtē, kad atklāja cīņas rezultātu, bet 77.minūtē guva arī savus otros vārtus mačā un 40.sezonā.

Kopā aizvadītajā mačā "Real" sagrāva pretiniekus ar rezultātu 8:1 (2:1), bet ar trīs gūtajiem vārtiem izcēlās Emanuels Adebajors.

Tikmēr čempionvienība "Barcelona" ar 3:1 (1:1) pēdējā kārtā izbraukumā pārspēja "Malaga" vienību.

Pirmo četru vietu ieguvējas bija zināmas jau pirms pēdējās kārtas - uzvaru ar 96 punktiem izcīnīja "Barcelona" komanda, tai ar 92 punktiem sekoja Madrides "Real", trešā ar 71 punktu palika "Valencia", bet pie 62 punktiem tika "Villarreal" komanda.

Sezonas izskaņā aizraujoša izvērtās cīņa par piekto vietu, jo noslēgumā pa 58 punktiem izcīnīja "Sevilla", Bilbao "Athletic" un Madrides "Atletico" komandām.

Tikmēr vietu nākamās sezonas augstākās līgas turnīrā zaudēja pazīstamā Lakorunjas "Deportivo" komanda, kurā 38 kārtās tika pie 43 punktiem, paliekot 18.pozīcijā.

Jau pirms tam vietu augstākajā līgā bija zaudējušas arī "Hercules" un "Almeria" vienības, kuras noslēgumā izcīnīja attiecīgi 35 un 30 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!