Foto: AFP/Scanpix
Par Polijas futbola kluba Poznaņas "Lech" un Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pakalpojumiem nopietnu interesi izrāda Vācijas bundeslīgas vienība Gelzenkirhenes "Schalke 04" un Itālijas B sērijas (pēc spēka otrās līgas) čempionāta vienība "Atalanta", Polijas medijiem atklājis Rudņeva aģents Matjašs Farkašs.

Kā portālam "gwizdek24.se.pl" izteicies Farkašs, par potenciālo uzbrucēja pircēju interesi nav pamata sūdzēties.

Jau vēstīts, ka, vadoties pēc Polijas mediju teiktā, "Lech" vadība nesen noraidījusi trīs miljonus eiro (2,1 miljona latu) vērtu piedāvājumu no Itālijas A sērijas čempionāta vienības "Sampdoria" par Rudņeva iegādi.

"Runas par "Sampdoria" ir tikai baumas. Vislielāko interesi par viņu izrāda "Atalanta" komanda, kas nākamajā sezonā spēlēs A sērijas čempionātā," citēts Farkašs. "Itālijas kluba vadība jau ir sazinājusies ar "Lech" klubu, taču poļu pieprasīta transfēra summa viņiem šķitusi pārāk liela. Cik es zinu, "Lech" par Rudņevu vēlas saņemt ne mazāk kā sešus miljonus eiro (4,2 miljonus latu). Paredzams, ka pavisam drīz "Atalanta" nāks klajā ar uzlabotu piedāvājumu, jo "Lech" nespēja kvalificēties nākamās sezonas Eirokausu turnīriem Rudņeva cenu būs mazinājusi."

"Pastiprināta interese nāk arī no vairākiem Vācijas bundeslīgas klubiem, no kuriem pazīstamākie ir "Schalke 04" un "VfL Wolsburg". Šo abu klubu skauti par Rudņevu ir snieguši ļoti pozitīvas atsauksmes. Domājams, ka šīm komandām sešu miljonu eiro prasība būs viegli izpildāma," piebilda Farkašs.

"Schalke 04" interesi apstiprina arī portāls "fussballreport.com" un citi Vācijas mediji, iespējamās pārejas sakarā gan minot summu pieci miljoni eiro (3,5 miljoni latu).

Jau ziņots, ka iepriekš Rudņeva vārds ir ticis locītis arī Ukrainas kluba Harkovas "Metallist", Anglijas komandas Londonas "Arsenal", kā arī Turīnas "Juventus" un citas Itālijas vienības "Udinese" transfēru plānu sakarā.

Farkašs gan izteicies, ka pārejas gadījumā uz Itālijas A sēriju tā noteikti nebūs "Juventus" komanda.

Kā ziņots, "Lech" pagājušā gada augusta sākumā noslēdza līgumu ar Rudņevu uz četriem gadiem.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs, pārstāvot "Zalaegerszeg" (ZTE) komandu, ar 16 gūtiem vārtiem bija otrs rezultatīvākais Ungārijas čempionāta spēlētājs.

Savukārt šosezon viņš ir starp rezultatīvākajiem Polijas čempionāta un UEFA Eiropas līgas turnīra spēlētājiem. Tajā Polijas vienība 1/16 finālā piekāpās Portugāles komandai Bragas "Sporting".

Polijas čempionāta kopvērtējumā pēc 25 kārtām "Lech" komanda ar 36 punktiem ieņem piekto pozīciju, "Schalke 04" Vācijas bundeslīgā ar 40 punktiem 33 spēlēs ieņem 14.pozīciju, bet "Atalanta" B sērijas čempionātā ar 74 punktiem 39 mačos atrodas otrajā vietā. Vienība jau ir nodrošinājusi ceļazīmi uz nākamās sezonas A sērijas čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!