Foto: EPA/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs ceturtdien guva trīs vārtus UEFA Eiropas līgas grupu turnīra pirmās kārtas spēlē, palīdzot Polijas čempionvienībai Poznaņas "Lech" izbraukumā nospēlēt 3:3 (2:1) ar Itālijas vienību Turīnas "Juventus".

Rudņevs šajā mačā precīzi sita 13.minūtē, kad realizēja 11 metru soda sitienu, 30.minūtē un jau kompensācijas laikā. Latvijas futbolists laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Pēc realizētas "pendeles", ko "Lech" ieguva pēc Filipes Melu pārkāpuma pret Slavomiru Peško, 30.minūtē Rudņevs lika par sevi runāt vēl skaļāk, kad pēc vairākiem sitieniem vārtu priekšā ieguva iespēju ieraidīt bumbu tukšos vārtos no metra attāluma.

Līdz pat 44.minūtei "Lech" komandai piederēja pārsvars mačā, tomēr jau pirmā puslaika kompensācijas laikā "Juventus" izdevās rezultātu samazināt, kad pēc soda sitiena bumbu vārtos ieraidīja Džordžio Kjelīni.

Otro puslaiku jau ar pārsvaru uzsāka "Juventus" komanda un 50.minūtē mājinieki rezultātu izlīdzināja, kad pēc Alesandro del Pjēro soda sitiena bumbu uzreiz vārtos ieraidīja Kjelīni. 60.minūtē Rudņevam tikai pavisam nedaudz pietrūka, lai pēc stūra ieraidītu bumbu vārtos ar galvu vārtos, tomēr kopumā pārsvars piederēja "Juventus" vienībai.

Līdz ar to likumsakarīgi, ka jau 68.minūtē del Pjēro ar skaitu tālsitienu "Juventus" izvirzīja vadībā ar 3:2. Lieliska iespēja gūt trešos vārtus Rudņevam bija arī 83.minūtē, tomēr pēc centrējuma viņa sitiens ar galvu lidoja vārtiem garām. Taču jau kompensācijas otrajā minūtē Rudņevs savu panāca un realizēja tālsitienu. Līdz ar to spēle noslēdzās ar rezultātu 3:3.

Šajā mačā pēc otrajiem gūtajiem vārtiem "Juventus" kļuva par visu laiku labāko vārtu guvēju UEFA kausa izcīņas/UEFA Eiropas līgas turnīros. Tagad "Juventus" futbolisti guvuši jau 293 vārtus, bet otrajā vietā ar 291 precīzu sitienu ir cita Itālijas vienība Milānas "Inter", kas šogad startē UEFA Čempionu līgas turnīrā, kurā pagājušajā sezonā triumfēja.

"Šī bija ļoti interesanta un laba spēle ar daudzām vārtu gūšanas iespējām. Šis bija mans pirmais mačs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, un turpmāk ceru spēlēt arvien labāk," uzreiz pēc spēles Rudņevs izteicās intervijā Polijas televīzijai "Polsat Football".

Runājot par pēdējiem vārtiem, Rudņevs atzina, ka neko daudz nav domājis. "Zināju tikai, ka man jāsit, jo rit jau pēdējās sekundes. Ceru, ka turpmākais turnīrs "Lech" komandai būs veiksmīgs."

Uzreiz pēc mača Rudņevam apsveikumus sociālajā saziņas tīklā "Twitter" izteica visi tur esošie Latvijas izlases futbolisti - Kaspars Gorkšs, Māris Verpakovskis un Ģirts Karlsons.

"Lai tik Rudņevs tagad pamēģina izlasē nesist iekšā! Cepuri nost, malacis," rakstīja Gorkšs.

Arī Verpakovskis izteica cerību, ka Rudņevs sitīs vārtus izlasē, uzsverot, ka šis Latvijas futbolam ir liels panākums, bet Karlsons slavēja futbolista trešos gūtos vārtus.

"Nebiju domājis,ka viņš tā var uzsist," rakstīja Karlsons.

Kā ziņots, sava iepriekšējā kluba "Zalaegerszeg" (ZTE) no Ungārijas sastāvā Rudņevs šosezon jau aizvadīja vienu spēli UEFA Eiropas līgas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, tāpēc nevarēja "Lech" vienībai palīdzēt "play-off" kārtā.

Tāpat Rudņevs ar četriem gūtajiem vārtiem pašlaik ieņem otro vietu Polijas futbola čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

"Lech" un "Juventus" spēlē A apakšgrupā. Otrā šīs grupas pirmās kārtas cīņā Anglijas komanda Mančestras "City" izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Austrijas komandu Zalcburgas "Red Bull".

Tikmēr vēl viena Latvijas uzbrucēja Edgara Gaurača pārstāvētā Moldovas čempionvienība Tiraspoles "Šeriff" E grupas spēlē ar 1:2 (0:1) piekāpās Nīderlandes vienībai Alkmāras AZ.

Gauračs, kurš pagājušajā sezonā UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā sekmīgi spēlēja Latvijas kluba "Ventspils" sastāvā, laukumā devās 88.minūtē, kad rezultāts jau bija 1:2.

Otrajā šīs apakšgrupas spēlē Ukrainas klubs Kijevas "Dinamo" savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:1) ar Baltkrievijas vienību Borisovas BATE.

Visās grupās tiks aizvadīti divu apļu turnīri. Pēc tiem izslēgšanas cīņās iekļūs apakšgrupu divas spēcīgākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!