Foto: AFP/Scanpix
Otro reizi šosezon trīs vārtus Polijas futbola čempionāta spēlē pirmdien guva Artjoms Rudņevs, palīdzot Poznaņas "Lech" komandai ar rezultātu 3:0 (0:0) pārspēt Belhatovas GKS vienību.

Rudņevs visus trīs vārtus guva 11 minūšu laikā 52., 58. un 63.minūtē.

Ja pirmajos divos vārtu guvumos Rudņevs bija precīzs, lielākoties pateicoties partneru sekmīgai darbībai, turklāt otrajā precīzajā raidījumam viņam bija tikai jāpieliek kāja, lai bumba ielidotu pilnīgi tukšos vārtos, tad trešajā gadījumā viņš pēc lieliskas individuālās darbības un vairāku pretinieku apspēlēšanas vārtu tīklā raidīja tālsitienu no soda laukuma robežas.

Rudņevs nomainīts tika cīņas 90.minūtē.

Šī bija Polijas čempionāta trešās kārtas spēle, bet Rudņevs ar "hat-trick" izcēlās arī pirmajā kārtā, kad "Lech" ar 5:0 sagrāva līgas jaunpienācējus Lodzas LKS. Tagad Rudņevs atguvis Polijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu.

Vārtus Polijas čempionāta trešajā kārtā svētdien guva arī Latvijas pussargs Aleksejs Višņakovs, bet viņa pārstāvētā Krakovas "Cracovia" komanda izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvēto Gdaņskas "Lechia" komandu.

Šajā cīņā Višņakovs, kurš laukumā devās 51.minūtē, precīzi sita 18 minūtes vēlāk, kad panāca rezultātu 1:1. Kožans nospēlēja visas 90 minūtes, bet Lukjanovs laukumā bija līdz 87.minūtei.

Polijas čempionāta kopvērtējumā pēc trijām kārtām pa septiņiem punktiem izcīnījušas "Lech", Vroclavas "Slask" un Varšavas "Polonia" vienības, kas ieņem pirmās trīs vietas.

Jurija Žigajeva pārstāvētā Lodzas "Widzew" komanda pašlaik ar trijiem punktiem trijās spēlēs ieņem desmito vietu, bet pārējo Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas atrodas kopvērtējuma lejasgalā - Denisa Rakela pārstāvētā Ļubinas "Zaglebie" vienība divās spēlēs tikusi pie viena punkta, bet "Lechia" un "Cracovia" komandas izcīnījušas pa vienam punktam trijās spēlēs. Tas šīm komandām pagaidām kopvērtējumā dod 13.-15.vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!