Uzvaru UEFA Čempionu līgas futbolā apakšgrupu turnīra otrās kārtas spēlē trešdien izcīnīja Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit", kas G grupas cīņā ar rezultātu 3:1 (1:1) savā laukumā pieveica Portugāles vienību "Porto", kas pagājušajā sezonā uzvarēja UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Rezultātu mača desmitajā minūtē atklāja "Porto" komanda, kad precīzi sita kolumbiešu pussargs Hamess Rodrigess, bet pēc desmit minūtēm Romāns Širokovs panāca neizšķirtu.

Otrajā puslaikā izpaudās laukuma saimnieku pārsvars, kas tika pārvērsts arī rezultātā. 63.minūtē Širokovs guva savus otros vārtus mačā un izvirzīja "Zeņit" vadībā ar 2:1, bet 72.minūtē ar precīzu sitienu izcēlās arī portugāļu pussargs Migels Danijs, sasniedzot cīņas galīgo iznākumu.

Tiesa, visu otro puslaiku "Porto" komanda aizvadīja mazākumā, jo pirmā puslaika izskaņā sarkanā kartīte par otro brīdinājumu mačā tika parādīta Horhem Fusilem.

Otrajā G apakšgrupas otrās kārtas spēlē trešdien Ukrainas komanda Doņeckas "Šahtar" savā laukumā tiksies ar Kipras vienību Nikosijas "Apoel".

Kā ziņots, G apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs "Apoel" savā laukumā ar 2:1 pieveica "Zeņit", bet "Porto" arī ar 2:1 savu skatītāju priekšā uzvarēja "Šahtar" futbolistus.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs sacensību astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās vienības sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Kā ziņots, kopumā grupu turnīrā startē 32 komandas no 18 valstīm. Vislielākā pārstāvniecība ir Anglijai un Spānijai, grupu turnīrā piedaloties pa četriem šo valstu klubiem.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls tiks aizvadīts Minhenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!