Foto: LETA
Šonedēļ "Skonto" hallē pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies futbols, jo hallē uzklāts modernākais futbola segums Baltijā. Turklāt šis segums pretendē iegūt pirmo un otro FIFA kvalitātes futbola seguma zvaigzni.

"Skonto" halles seguma un nepieciešamā aprīkojuma projekta izstrādi pasūtījis jaunais halles apsaimniekotājs - SIA "Halle LV", bet projektu realizējusi Čehijas firma "JUTAgrass" - pazīstams sporta tehnoloģiju uzņēmums. Līdz ar halles atjaunošanas darbu pabeigšanu Latvijas futbolisti tikuši pie jauna kvalitatīva futbola laukuma (98 x 64 metri), sešām komandu ģērbtuvēm, komandu sapulču zāles un inventāra nomas punkta.

"Futbola laukumā būs iespējas trenēties vienlaicīgi četrām futbola komandām, jo papildus jaunā seguma ieklāšanai hallē ir arī moderns tehniskais aprīkojums un komunikācijas, lai nodrošinātu laukuma sadalīšanu segmentos, nepieciešamo skaitu ģērbtuvju un citas tehniskās telpas, kā arī servisa pakalpojumus, lai hallē sportojošie justos ērti un komfortabli," "Skonto" halles jaunieguvumus uzskaita halles apsaimniekotāju, uzņēmuma "Halle LV" vadītājs Ronalds Lapiks. Viņš piebilst, ka galvenais iemesls, kādēļ "Halle LV" ķērusies pie tik apjomīga un finanšu ietilpīga darba, ir viens - atgriezt "Skonto" halles sākotnējo uzdevumu - attīstīt futbolu Latvijā.

"Esmu pārliecināts, ka ar halles apsaimniekošanas kvalitāti, uzņēmuma darbinieku kreativitāti un jauniem piedāvājumiem ir iespējams nodrošināt stabilu un ilgtermiņa halles attīstību, kā arī finansiāli nodrošināt halles uzturēšanu," uzskata Ronalds Lapiks. "Būtiski ir atgriezt "Skonto" halles kā sporta celtnes reputāciju," piebilst "Halle LV" vadītājs.

"No "Skonto" halles nodošanas ekspluatācijā ir pagājis krietns laiks un, protams, gan halles laukuma segums, gan komunikācijas bija nolietojušās, tāpēc ir prieks, ka izdevies radīt faktiski no jauna kvalitatīvu vietu futbola treniņiem, jo tas vienmēr bijis viens no halles galvenajiem uzdevumiem," ir gandarīts par paveikto LFF prezidents Guntis Indriksons, uzsverot, ka līdz "Skonto" halles atjaunošanai Rīgā bija tikai viena ziemā izmantojama futbola arēna - Olimpiskais sporta centrs Grostonas ielā.

Ronalds Lapiks uzsver, ka hallē arī citas aktivitātes, kas nodrošinās sporta celtnes uzturēšanai nepieciešamās izmaksas, taču galvenais ir un paliek jaunatnes futbols. "Ļoti bieži masu medijos tiek ziņots par jauniešu aizraušanos ar dažādiem netikumiem, tostarp alkoholu, narkotikām, vardarbību sadzīvē, tāpēc ir svarīgi, ka mēs piedāvājam jauniešiem citu alternatīvu - izlietot enerģiju sporta nodarbībās, sākot no brīvā laika pavadīšanas un fiziskajām aktivitātēm un beidzot ar talantīgāko bērnu gatavošanu lielajam futbolam. Kas zina, varbūt tieši "Skonto" hallē sportojošie jau drīz būs mūsu nacionālās izlases jaunā maiņa," izsaka cerību "Halle LV" vadītājs Ronalds Lapiks. Paralēli pašreizējām aktivitātēm notiek darbs pie iespējamās halles pārcelšanas citā Rīgas vietā. "Halle ir plānota un būvēta tā, lai nepieciešamības gadījumā tā varētu tikt pārvietota, turklāt saglabājot savu pamatsūtību - būt jaunatnes futbola attīstības centram," saka Ronalds Lapiks.

Halle treniņiem tiks atvērta 27. janvārī, bet pirmās nopietnās ugunskristības būs 28. janvārī pulksten 9.30, kad "Riga Cup" starptautiskā turnīra ietvaros laukumā izies Sanktpēterburgas "Zenit" (Krievija) un Somijas kluba "KaPa" jaunie futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!