Foto: DELFI.ee
Otrdienas vakarā Tallinā pēc 2012.gada Eiropas čempionāta spēles starp Igaunijas un Serbijas futbola izlasēm aizturēti 73 agresīvi noskaņoti serbu atbalstītāji, vēsta "Delfi.ee".

Aizturētie pārsvarā ir serbi, taču aizturēti arī Krievijas pilsoņi un krieviski runājošie Igaunijas iedzīvotāji.


"Policija iejaucās serbu līdzjutēju provokatīvajā darbībā. Tie bija preventīvi pasākumi, lai brīdinātu par paaugstinātu bīstamību," skaidroja policijas pārstāvis Einārs Lillo. Policijas rīcība ļāvusi izvairīties no igauņu un serbu līdzjutēju sadursmēm, uzskata Lillo.

"Pie aizturētajiem atrasts ievērojams daudzums pirotehnikas, konfiscēti dažādi priekšmeti, kurus varēja izmantot uzbrukumā un ar kuriem varēja ievainot citus cilvēkus," piebilda Lillo.

Serbu līdzjutēji stadionā bija izolēti no pārējiem, kā to pieprasa UEFA nolikums, bet aizturētie mēģinājuši tuvoties igauņu līdzjutēju tribīnei. Lillo norādīja, ka starp aizturētajiem ir arī Serbijas oficiālās delegācijas pārstāvji, tāpēc var uzskatīt, ka daļēja vaina par serbu provokācijām ir jāuzņemas arī pretinieku oficiālajām personām.

Par aizturētajiem piemērojamiem sodiem tiks lemts tuvākajā laikā, bet lielākā daļa no viņiem pēc administratīvo pārkāpumu protokolu sastādīšanas vēlāk tika atbrīvoti. Lillo neizslēdza, ka vairākiem šiem aizturētajiem var tikt aizliegts turpmāk iebraukt Igaunijā.

Otrdien Tallinā notikušā EURO 2012 kvalifikācijas spēle starp Igauniju un Serbiju noslēdzās neizšķirti 1:1. 38.minūtē Marko Panteličs vadībā izvirzīja serbus, bet igauņiem neizšķirtu 83.minūtē panāca Konstantīns Vasiļjevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!