Foto: Reuters/Scanpix
Futbola spēļu sarunāšanas skandāla ietvaros Turcijā arestēti aptuveni 40 cilvēkus, ieskaitot vairākas ļoti pazīstamas personas, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Anatolia".

Svētdienas rītā uz nopratināšanas laiku aizturēts pazīstamā "Fenerbahce" kluba prezidents Azizs Jildirims un šīs vienības viceprezidents Sekips Mosturoglu. Savukārt vienības birojā tiek veikta kratīšana.

Tāpat aizturēti arī divi "Fenerbahce" komandas futbolisti - Nigērijas uzbrucējs Emanuels Emenike un Sezers Ozturks.

"Kluba godpilnajā un panākumiem bagātajā vēsturē nekad neesam piedalījušies nelegālās darbībās un to arī nedarīsim," teikts "Fenerbahce" vienības paziņojumā.

Sākotnēji tika ziņots, ka aizturēts "Trabzonspor" vienības viceprezidents Nevzats Sakars un "Eskisehirspor" vienības tehniskais direktors Umits Karans, bet vēlāk Sakars noliedza, ka būtu nopratināts.

Aizturēti arī kādreizējie Turcijas jaunatnes izlašu futbolisti Serkans Caliks (Ankaras "Genclerbirligi") un vārtsargs Serdars Kulbilge ("Ankaragucu"), kurš 2007.gadā vienu spēli aizvadījis arī pieaugušo valstsvienībā.

Uz nopratināšanu aizvests arī Latvijas izlases aizsarga Denisa Ivanova pārstāvētās "Sivasspor" vienības prezidents Meknuns Odjakmazs, kā arī "Fenerbahce" kluba Emres Beluzoglu brālēns.

Kopumā reidi veikti 12 pilsētās.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī Turcijas Futbola federācija (TFF) piesprieda mūža diskvalifikācijas 11 cilvēkiem par spēļu sarunāšanu. Šo 11 cilvēku vidū ietilpa bijušie futbolisti, treneri un dažādu klubu menedžeri.

Tiek ziņots, ka par sarunātām spēlēm ir atzīti 17 mači, kuri norisinājušies dažādās Turcijas futbola līgās.

Neskaitot 11 diskvalificētos cilvēkus, vēl 23 personām aizliegts piedalīties jebkādās darbībās, kas saistītas ar futbolu, laika posmā no trijiem mēnešiem līdz trīs gadiem.

Savukārt svētdien pirmoreiz izmeklētāji arestējuši tik pazīstamus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!