Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Slovākijas futbola komanda Trnavas "Spartak" vēlas noslēgt līgumu ar latviešu aizsargu Nauri Bulvīti, kurš pašlaik tajā atrodas uz pārbaudes laiku.

Kā vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā, abas puses sākušas sarunas par līguma nosacījumiem.

Paredzams, ka vienībā nepaliks cits uz pārbaudes laiku esošais Latvijas futbolists Aleksandrs Solovjovs.

23 gadus vecais Bulvītis kopš pagājušā gada vidus spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", bet pirms tam viņš sekmīgi pārstāvēja Skotijas komandu "Inverness", palīdzot tai uzvarēt pirmās līgas čempionātā.

Tikmēr 22 gadus Solovjovs pagājušo sezonu uzsāka "Ventspils" komandā, bet pēc tam pārgāja uz Kipras otrās līgas klubu Jeroskipas "Atromitos". 2008.gadā Solovjovu vēlējās iegādāties Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - komanda "Burnley", bet viņa toreizējie īpašnieki "Olimps"/ASK prasīja pārāk augstu pārejas naudu.

"Atromitos" komanda, kurai Solovjovs pievienojās pirms pusgada, līgumu ar Latvijas futbolistu lauza gada sākumā. Šo komandu joprojām pārstāv citi Latvijas futbolisti Viktors Morozs un Jevgēņijs Sazonovs.

Pagājušajā sezonā "Spartak" komanda ieņēma septīto vietu, bet pašlaik pēc 18 kārtām atrodas ceturtajā vietā, līdervienībai "Žilina" zaudējot astoņus punktus. Čempionāts pēc ziemas pārtraukuma atsāksies februāra beigās.

Tikmēr cits Latvijas futbolists Daniils Turkovs oficiāli pievienojies Ungārijas komandai "Zalaegerszeg" (ZTE).

Spēlētājs, kurš pagājušajā sezonā bija viens no Latvijas čempionvienības "Skonto" līderiem, noslēdzis četru gadu līgumu.

Pagājušajā sezonā Latvijas U-21 izlases uzbrucējs Turkovs īpaši sekmīgi sāka spēlēt pēc Artūra Karašauska došanās uz Ukrainas komandu Dņepropetrovskas "Dņepr". Kopumā Latvijas čempionātā Turkovs guva astoņus vārtus.

Kā ziņots, 2009./2010.gada sezonā ZTE komandu pārstāvēja cits tā brīža Latvijas U-21 izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, ar 16 gūtiem vārtiem kļūstot par otro rezultatīvāko Ungārijas čempionāta spēlētāju.

Pēc sekmīgā snieguma Rudņevs pārgāja uz Polijas čempionvienību Poznaņas "Lech" un pašlaik jau ir viens no šīs komandas līderiem.

Pagājušajā sezonā ZTE komanda Ungārijas čempionātu noslēdza piektajā vietā, bet pašlaik tā ar 29 punktiem 16 spēlēs atrodas otrajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!