Par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem trešdien, 21.maijā, kļuva Anglijas futbola čempioni "Manchester United", kas tikai pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja citu angļu vienību "Chelsea".

"Manchester United" trešo reizi triumfē Eiropas prestižākajā klubu turnīrā. Pirms tam mančestrieši kausu izcīnīja 1968. un 1999.gados.

Pamatlaikā abi vārti tika gūti jau pirmajā puslaikā. 26.minūtē pēc Veslija Brauna centrējuma Krištianu Ronaldu ar galvu raidīja bumbu „Chelsea" vārtos un izvirzīja vadība „Manchester United". Tomēr pirmā puslaika izskaņā „Chelsea" panāca izlīdzinājumu - pretuzbrukumā bumba trāpīja pa „Manchester United" aizsarga Rio Ferdinanda muguru, tādējādi dezorientējot vārtsargu Edvīnu van der Sāru, un pieskrējušais Frenks Lampards bija nekļūdīgs - 1:1.

Otrajā puslaikā komandas izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, bet reālākā iespēja bija Didjē Drogbā, kurš 78.minūtē izdarīja teicamu sitienu, bet bumba trāpīja pa vārtu stabu. Savukārt papildlaikā jau ceturtajā minūtē „Chelsea" uzbrukumā Lampards apgriezās un sita pa vārtiem, bet bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Savukārt jau pēc sešām minūtēm teicama situācija bija „Manchester United" - uz maiņu iznākušais Raiens Gigss sita pa praktiski tukšiem „Chelsea" vārtiem, taču Londonas klubu no vārtu zaudējuma glāba Džons Terijs, izsitot bumbu no tukšiem vārtiem.

Papildlaika otrajā puslaikā „Chelsea" palika mazākumā. Spēlētāju grūstīšanās laikā Didjē Drogbā pamanījās viegli iepļaukāt Vidiču, par ko arī saņēma sarkano kartiņu. Papildlaika beigās uzbruka vairāk jau „Manchester United", tomēr vārti netika gūti un spēles liktenis tika izšķirts „loterijā" - 11 metru sitienu sērijā, kurā ar 6:5 pārāki bija Anglijas čempioni.

Pēcspēles sitienos tuvu uzvarai bija „Chelsea", jo Krištianu Ronaldu sitienu atvairīja Londonas kluba vārtsargs Petrs Čehs, tomēr pēdējā sitienā „Chelsea" kapteinis Džons Terijs trāpīja pa vārtu stabu. Savukārt vēlāk sērijā līdz pirmajai kļūdai otrajā kārtā precīzs bija „Manchester United" veterāns Raians Gigss, bet Nikolā Anelkas sitienu atvairīja van der Sārs - un „ Manchester United" kļūst par 2008.gada UEFA Čempionu līgas uzvaētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!