Latvijas futbola klubs FK "Ventspils" pēdējā UEFA Eiropas līgas apakšgrupas spēlē ar 0:5 (0:0) Nīderlanē cieta sagrāvi spēlē ar turienes "Heerenveen", vēsta turnīra rīkotāji.

Ja vēl pirmajā puslaikā rezultāts palika neatklāts, tad otrajā - Pāvela Česnovska sargātājos vārtos ielidoja piecas bumbas.

"Heerenveen" vadībā izvirzījās otrā puslaika pirmajā pusē. Tad triju minūšu laikā FK "Ventspils" futbolistus sarūgtināja Mika Vārinens un Viktors Elms, kuri vārtus guva attiecīgi 55. un 58. minūtē.

Tomēr "Heerenveen" nenomierinājās un spēles 77. un 78. minūtē - divu minūšu laikā - divas reizes precīzs bija Džeralds Sibons. Punktu "ventiņu" Eirosezonai pielika Derils Janmāts 88. minūtē panākot 5:0.

Līdz ar šo zaudējumu FK "Ventspils" savā apakšgrupā paliek pēdējā vietā, sešās spēlēs trīs reizes nospēlējot neizšķirti un trīs reizes zaudējot, nopelnot trīs punktus.

Vēl vienā D grupas pēdējā, sestās kārtas spēlē trešdien savā starpā tiksies Vācijas vienība Berlīnes "Hertha" un Portugāles klubs Lisabonas "Sporting".

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā "Ventspils" izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Hertha", otrajā kārtā Latvijas klubs savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Heerenveen", bet trešās kārtas mačā "Ventspils" savā laukumā ar 1:2 zaudēja "Sporting" futbolistiem.

Savukārt otro riņķi ventspilnieki uzsāka, nospēlējot neizšķirti 1:1 ar "Sporting" komandu, bet tad ar 0:1 piekāpās "Hertha" komandai, zaudējot cerības uz kādu no pirmajām divām vietām grupā un iekļūšanu nākamajā kārtā.

D apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu sev jau ir garantējis klubs "Sporting", kas piecos mačos izcīnījis 11 punktus. Septiņi punkti ir "Hertha" komandas rēķinā, pie pieciem punktiem tikuši "Heerenveen" futbolisti, bet "Ventspils" komanda tikusi pie trijiem punktiem.

"Heerenveen" futbolisti pagājušajā sezonā Nīderlandes čempionātā ieņēma piekto vietu. Savukārt šosezon "Heerenveen" komanda izcīnījusi piecas uzvaras un ar 17 punktiem 17 spēlēs kopvērtējumā ieņem 14.vietu. Līdervienībai "Twente" komanda "Heerenveen" zaudē jau 30 punktus.

Savukārt "Ventspils" par Latvijas čempionvienību kļuva iepriekšējās trīs sezonās, bet šosezon šo godu atdeva "Liepājas metalurga" klubam.

Pēc šī mača "Ventspils" futbolistiem noslēgsies gandrīz gadu ilgusī sezona, bet gatavošanos nākamajai sezonai viņi uzsāks janvāra vidū.

Katras grupas četri klubi aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura labākās divas vienības iekļūs Eiropas līgas 1/16 finālā, kur tām pievienosies astoņi klubi, kas UEFA Čempionu līgas pirmajā grupu turnīrā savās apakšgrupās ieņems trešās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!