Foto: DELFI
Latvijas virslīgas futbola čempionāta 32.kārtas spēlē zaudējumu ļoti svarīgā cīņā par čempionu titulu sestdien piedzīvoja pašreizējā līdervienība "Ventspils", kas savā laukumā ar 1:2 (1:2) zaudēja "Liepājas metalurga" futbolistiem, kamēr Daugavpils "Daugava" pēc neveiksmes pret "Skonto" vienību faktiski izstājās no cīņas par pirmo vietu.

Ventspilnieki vadībā prata izvirzīties jau pašā mača sākumā, kad precīzs bija Federiko Martiness, bet, pieaugot viesu komandas spiedienam, kļūdu savā soda laukumā pieļāva mājinieku aizsargs Vladislavs Gabovs, kurš raidīja bumbu savas komandas vārtos.

Vēl pirms pirmā puslaika beigām "Liepājas metalurgu" ar soda sitiena palīdzību vadībā izvirzīja Andrejs Prohorenkovs. Kā vēlāk izrādījās, šie bija uzvaru nesošie vārti.


Otrajā puslaikā viesi pārsvaru pārliecinoši nosargāja, kaut vairākas reizes spēlē nopietni iesaistīties nācās vārtsargam Pāvelam Šteinboram.

Tikmēr "Daugava", kas uzvaras gadījumā turpinātu cīņu par pirmo vietu kopvērtējumā, izbraukumā ar 0:1 (0:0) zaudēja pagājušā gada čempioniem "Skonto".

Vienīgos vārtus otrā puslaika sākumā pēc sitiena ar papēdi guva Valērijs Šabala.

Savukārt citā sestdienas spēlē "Jūrmala" izbraukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Gulbeni". Otrajā puslaikā viesu labā vārtus guva Konstantīns Belovs un Vīts Rimkus.

Pēdējā kārtas spēlē "Jūrmala-VV" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Olimpa" komandu.

Pirmo vietu kopvērtējumā ar 63 punktiem 28 spēlēs saglabāja "Ventspils", kamēr "Liepājas metalurgs" pie 63 punktiem ticis 29 mačos. "Daugavas" kontā tagad 59 punkti 29 spēlēs, bet "Skonto" futbolisti 28 mačos tikuši pie 52 punktiem.

"Jūrmala" ar 40 punktiem 29 spēlēs atrodas piektajā vietā, bet tai ar 37 punktiem 28 mačos seko "Jelgava". "Gulbene" 29 spēlēs iekrājusi 27 punktus un atrodas septītajā vietā, "Jūrmala-VV" 28 cīņās tikusi pie 19 punktiem, bet "Olimps" 30 mačos spējis gūt vien sešus punktus.

Pēc sestdienas spēlēm līdz čempionāta beigām jāaizvada vēl četras kārtas.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!