Foto: AFP/Scanpix
Trešdien UEFA Čempionu līgas spēlē starp Sanktpēterburgas "Zeņit" un Nikosijas APOEL futbolistiem atkal izcēlušies Krievijas līdzjutēji, kuru dēļ uz vairākām minūtēm spēle tika pārtraukta un galvenais tiesnesis pat draudēja spēli atcelt pavisam.

Jau ziņots, ka mačs beidzās 0:0, kas ļāva APOEL kļūt par pirmo komandu Kipras futbola vēsturē, kas iekļuvusi Čempionu līgas astotdaļfinālā.

Abas reizes spēli nācās apturēt, jo līdzjutēju iedegtās petardes un dūmu sveces radīja lielu sadūmojumu, kādēļ nebija iespējams pārredzēt laukumu. Pirmo reizi mačs tika apturēts 36.minūtē, bet pēc četrām minūtēm cīņa atsākās. Otro reizi tiesnesis bija spiests cīņu apturēt 56.minūtē, kad tiesnesis palūdza arī komandas atstāt laukumu. Tajā brīdī gan "Zeņit" futbolisti, gan stadiona darbinieki vērsās pie līdzjutējiem, lai savu rīcību neatkārto, jo tad tiesnesis pārtrauks spēli un piešķirs "Zeņit" tehnisko zaudējumu.

Pēc vairāku minūšu pauzes spēle atsākās un tika pabeigta, tomēr "Zeņit", visticamāk, nāksies maksāt lielu soda naudu par savu fanu uzvedību.

Skarbi par saviem līdzjutējiem pēc mača izteicās "Zeņit" pussargs Romāns Širokovs, kurš bija piegājis pie faniem. "Kad tiesnesis brīdināja, ka mums var piešķirt tehnisko zaudējumu, piegāju pie fanu tribīnes, bet saruna nekāda neizdevās. Redzat, stāv viens fans ar petardi rokās, kurš uz manu jautājumu, kādēļ viņš dedzina, atbildēja, ka viņš neko nededzinot. Vārdu sakot, debīliķi."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!