Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmā vakara nominācija Latvijas Gada balvas sportā pasniegšanas ceremonijā bija „Gada labākais treneris”, un metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidoto balvu – piramīdu saņēma olimpiskā vicečempiona Martina Dukura treneris un tēvs Dainis Dukurs.

„Šis ir kaut kas līdzīgs Martina ceturtajam braucienam Olimpiskajās spēlēs,” saņemot balvu, teica Dainis Dukurs. „Esmu pateicīgs par mana darba novērtējumu, bet tas nav tikai mans darbs vien, mēs esam 12 cilvēku komanda. Paldies viņiem, paldies arī tiem, kuri mūs atbalstīja vēl tad, kad mūs neaicināja uz šādām skatuvēm. Paldies Siguldai un līdzjutējiem, kuri naktī skatījās un turēja īkšķus.”.

Uz labākā trenera balvu pretendēja arī Oļegs Baskins (džudo), Ivo Lakučs (BMX riteņbraukšana), Jānis Liepa (kamaniņu sports) un Sandis Prūsis (bobslejs).

2010. gada „Paraugs sportā” – vingrotājs un treneris Igors Vihrovs, neatkarīgās Latvijas pirmais olimpiskais čempions.

Latvijas gada uzlecošās zvaigznes titulu ieguva Poznaņas „Lech” futbolists Artjoms Rudņevs. Pretendentu pulkā bija basketbolists Dāvis Bertāns, hokejists Artūrs Kulda, džudists Vladimirs Osnačs un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

Nominācijā „Labākā Latvijas ekipāža vai komanda” par labākajiem 2010. gadā atzina kamaniņu ekipāžu brāļus Andris un Juri Šics; nominācijā izvirzīti bija arī Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa), Jāņa Miņina bobsleja četrinieka komanda, Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš (pludmales volejbols) un Lauris Šīre/Dairis Adamaitis (akadēmiskā airēšana).

Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu saņēma loka šāvējs Gints Jonasts; izvirzīti balvai bija arī riteņbraucējs Mārtiņš Drusts un Latvijas stājhokeja izlase.

Gada labākā tehnisko sporta veidu balvu ieguva spīdvejists Maksims Bogdanovs, viņam konkurentos šogad bija velotriālists Arvis Dermaks, ūdens motosportists Pēteris Pelnēns, kā arī motokrosa ekipāžas Joriss Hendrikss/Kaspars Liepiņš un Māris Rupeiks/Kaspars Stupelis.

Nominācijā "Gada sporta skolotājs" par labāko atzina Māri Priedīti (Valmieras Valsts ģimnāzija). Balvai bija izvirzīti arī Līga Banka(Jāņmuižas Profesionālā vidusskola) un Iveta Daude (Rīgas Valsts vācu ģimnāzija).

2010. gada Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) balvu jaunatnes sportam Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldonis Vrubļevskis pasniedza ilggadējā Latvijas jaunatnes sporta atbalstītāju, „Latvijas Mobilā Telefona”, prezidentam Jurim Bindem.

LTV7 speciālbalvu par atsaucību, atraktivitāti un atsaucību saņēma brāļi Martins un Tomass Dukuri.

Kopumā "Sapņu fabrikā" tika pasniegtas 13 balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!