Foto: RIA Novosti/Scanpix

Miljardieris Romans Abramovičs atdāvinājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Omskas apgabala "Avangard" multifunkcionālo halli "Arena Omsk", kurā hokeja komanda spēlēja kopš 2007. gada.

Halle līdz šim piederēja Abramoviča uzņēmumam "Millhouse", taču nu tā uzdāvināta sporta klubam "Avangard", kura paspārnē ir hokeja komanda. Vienošanos par dāvinājumu aprīlī bija panācis nu jau bijušais Omskas apgabala gubernators Leonīds Poļežajevs un Abramovičs.

Lai ievērotu likumus un tehniskos noteikumus halles īpašumtiesību nodošanā, ar "Millhouse" kompāniju saistīta firma kā labdarību "Avangard" hokeja komandai piešķīra 850 miljonus rubļu (14,9 miljonus latu), bet vēlāk klubs šo summu samaksāja "Millhouse", darījuma nianses atklāja Abramovičam piederošās kompānijas pārstāvis.

"Arena Omsk" tika atklāta 2007. gada 31. augustā. Tajā bez ledus laukuma ir arī sporta zāle, kurā var spēlēt basketbolu, volejbolu un minifutbolu, trenažieru zāle, sešas ģērbtuves un citas telpas. Arēna atbilst visām Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prasībām, un pērn tur norisinājās Pasaules kausa izcīņa jauniešu komandām.

Hokeja spēles Omskas arēnā klātienē var vērot 10 381 skatītājs.

Abramovičs ir viens no bagātākajiem krievu uzņēmējiem. Viņam pieder arī Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea", kas šogad uzvarēja Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!