Vērienīgās sastāva izmaiņas Latvijas hokeja vicečempionu "Rīga 2000" sastāvā veiktas, jo Rīgas dome komandai šogad piešķīrusi tikai piekto daļu no solītās naudas, intervijā laikrakstam "Diena" izteikušies komandas vadības pārstāvji.

"No kādas naudas lai maksājam solītās algas, ja kluba kasē vairs neienāks Rīgas domes solīta daļa? Jā, spēlētāji būtībā palikuši uz ielas, bet, ko mēs varam darīt, ja naudas nav?" norāda komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. "Tad jau labāk skaidri un gaiši pateikt reālo situāciju, nevis hokejistus mānīt ar solījumiem."

Jau ziņots, ka "Rīga 2000" vienību finansiālu problēmu dēļ pametuši vairāki vadošie spēlētāji. Darbs uzteikts Latvijas izlases aizsargam Igoram Bondarevam, vārtsargam Edgaram Lūsiņam, kā arī uzbrucējiem Gatim Gricinskim, Mārtiņam Skuškam un Vladislavam Vodolažskim. Savukārt Edgars Brancis, Elvis Želubovskis un Raimonds Daniličs komandu atstājuši, jo nav piekrituši ievērojamajam algas samazinājumam. Tāpat vienību atstājis aizsargs Agris Saviels, kurš sākotnēji samazinājumam bija piekritis.

Joprojām atbildi neesot devuši Renārs Valters un Renārs Demiters, kuriem, pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, būtībā piedāvāts spēlēt par vēdera tiesu.

Tikmēr "Rīga 2000" valdes loceklis un hokeja kluba Rīgas "Dinamo" prezidents Viesturs Koziols atzinis, ka kluba vadītājus nav apmierinājis arī komandas sniegums rudens ciklā.

"Būsim reālisti, pārskatāmā nākotnē neviens no šiem spēlētājiem nav reāls Rīgas "Dinamo" kandidāts. Ja kāds tagad grasās pārmest, ka mēs vairs nedomājam par Latvijas hokeja nākotni, tās ir tīrās muļķības. Vairāk orientēsimies uz jaunajiem spēlētājiem, kuri pēc gada vai diviem varētu pretendēt uz iekļūšanu "Dinamo"," norāda Koziols.

Kā ziņots, "Rīga 2000" pašlaik pievienojušies vairāki LSPA/"Rīga" spēlētāji - Miks Indrašis, Nauris Enkuzēns, Vladislavs Balakuns, Kārlis Rožkalns, Vladislavs Borovkovs un Aldis Popēns.

Kā aģentūrai LETA iepriekš norādīja viens no bijušajiem "Rīga 2000" līderiem Želubovskis, komandā tomēr paliks vairāki spēcīgi hokejisti, kuri cer iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā - Sergejs Pečura, Toms Hartmanis, Juris Štāls un Viktors Bļinovs.

"Rīga 2000", kas ir Rīgas "Dinamo" fārmklubs, kas startē Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ).

BAČ kopvērtējumā "Rīga 2000" ar 37 izcīnītiem punktiem 35 spēlēs ieņem desmito pozīciju 14 komandu konkurencē.

"Jaunajā ekonomiskajā situācijā prioritātes ir mainījušās. Mums vairs nav mērķis ar "Rīga 2000" izcīnīt Latvijas čempionu titulu. Komandas uzdevums būs gatavot rezerves Rīgas "Dinamo". Vēlreiz atkārtošu, ka "Dinamo" ir privāts klubs, kas no valsts un pašvaldības nesaņem nevienu santīmu. Komandai nav mērķis gatavot spēlētājus Latvijas izlasei, lai gan, no otras puses, daudziem vajadzētu piekrist, ka, spēlējot KHL, vairāki izlases kandidāti savā attīstībā ir spēruši soli uz priekšu," skaidro Koziols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!