Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija ceturtdien, izskatot incidentus Latvijas atklātā hokeja čempionāta piektajā finālspēlē starp „Liepājas metalurgs” un „ASK/Ogre” komandām, nolēma vienībām bargus sodus nepiemērot.

Kā informēja LHF, par Liepājas līdzjutēju sarīkotām nekārtībām „Liepājas metalurgam" septītā finālspēle, ja būs nepieciešama, būs jāaizvada bez skatītājiem. Ja septītā finālspēle nebūs nepieciešama, tad Liepājas klubam būs jāsamaksā 300 latu liela soda nauda.

„ASK/Ogre" galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam par apvainojošiem žestiem pret skatītājiem, aizvainojošiem publiskajiem izteikumiem, kas ir reglamenta pārkāpums , un komandas aizvešanu no spēles, kas ir necieņa pret skatītājiem, piespriests 150 latu liela soda nauda. Savukārt Ogres komandai par laukuma atstāšanu pēc spēles bez atsveicināšanās (atkārtots pārkāpums) būs jāšķiras 50 lati.

Individuāli bargāko sodu saņēma „ASK/Ogre" spēlētājs Mihails Kokļins, kuram par disciplināro sodu (25 minūtes) piespriesta četru spēļu diskvalifikācija. Ogres komandas veterānam Aleksandram Kerčam piespriestais 2+2 minūšu sods aizstāts ar 2+2+20 minūšu sodu, bet ogrēniešu kapteinim Andrejam Ignatovičam pēc noraidījuma līdz spēles beigām atļauts piedalīties nākamajā spēlē ar piebildi - ja tajā tiks saņemts lielais sods, „sekos  attiecīga diskvalifikācija".

Atgādinām, ka trešdien Latvijas atklātā hokeja čempionāta piektajā finālspēlē trešdien Liepājā valsts čempioni „Liepājas metalurgs" ar 10:4 (4:1, 4:1, 2:2) sagrāva „ASK/Ogre", izvirzoties vadībā visā sērijā ar 3-2. Mačā abu komandu spēlētāji kopā nopelnīja 196 soda minūtes, bet otrā perioda sākumā, kad sadzērušies līdzjutēji uzlēja alu viesu galvenajam trenerim Beresņevam, ogrēnieši uz vairākām minūtēm arī atstāja laukumu. Pēc spēles „ASK/Ogre" hokejisti uz ģērbtuvēm aizgāja, neatsveicinoties no pretiniekiem.

Kaut gan video ierakstā un tiešajā translācijā ir redzams, ka spēles laikā starp abu komandu spēlētājiem vairākkārt izceļas kautiņi, spēles protokolā daudzie sodi ir traktēti kā „rupjība" nevis „kaušanās", par ko pienāktos bargāki sodi. Iespējams, ka tādējādi LHF cenšas izvairīties no daudzu spēlētāju diskvalifikācijas, kā rezultātā „ASK/Ogre" varētu arī nenokomplektēt sastāvu nākamajai spēlei.

LHF Disciplināro sodu kodekss paredz, ka kautiņa iniciatoram pienākas četru spēļu diskvalifikācija, ko šajā gadījumā saņēmis ir tikai Kokļins. Izņemot Kokļina rīcību, pārējos gadījumos LHF amatpersonas nav saskatījušas kautiņu un sodi nav piespriesti. Spriežot pēc piespriestajiem sodiem, kautiņš nav bijis arī Aleksandra Kerča gadījumā, kad viņš no soliņa metās aizstāvēt savu dēlu. Par šādu rīcību ir paredzēta četru spēļu diskvalifikācija, kas šajā gadījumā nav piemērota.

Tāpat kā kautiņš nav traktēta Ogres spēlētāja Andreja Maslovska rīcība spēles 53.minūtē, kad viņš atklāti metās pakaļ pretinieku spēlētājam Edijam Brahmanim, nogāza viņu gar zemi un turpināja sist ar rokām. Arī tas, ka viņš nepakļāvās tiesnešiem un centās atbrīvoties (kā rezultātā savainojumu guva viens no līnijtiesnešiem), nav sodīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!