Sodi par incidentiem Latvijas atklātā hokeja čempionāta piektajā finālspēlē pieņemti, ņemot vērā esošo situāciju, un lēmumi ir pieņemti Latvijas hokejam labvēlīgi, uzskata Latvijas Hokeja federācija.
Kā sarunā ar vortālu „Delfi Sports" norādīja LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis, lēmums par disciplināro sodu apjomu pieņemts, rēķinoties ar Latvijas hokeja čempionāta kopējām interesēm.

„Varētu jau mēs „piegriezt skābekli" un sadot kārtīgas diskvalifikācijas kautiņā iesaistītajām personām, bet vai tas ir vajadzīgs, ņemot vērā, ka nākamā finālspēle ir jau rīt un komandu sastāvos tomēr nav tik daudz spēlētāju. Šajā gadījumā runa ir par čempionāta kopējām interesēm, par skatītājiem, kuri ar lielu interesi seko līdzi turnīram. Disciplinārās komisijas sēde bija plaši pārstāvēta no dažādām pusēm, lēmumi tika pieņemti ar demokrātisku pieeju, kā rezultātā tikai viens hokejists [Mihails Kokļins - aut.] nevarēs iziet rītdien laukumā," sacīja Grabovskis.

„Ir jāņem vērā arī faktors, ka šī gada čempionāts tomēr vairāk vai mazāk notiek nedaudz eksperimentālā veidā - tas ir tāds, kāds tas ir. Arī mēs paši mācāmies no savām kļūdām. Patlaban ir grūti prognozēt kādā izskatā turnīrs vispār risināsies nākotnē," piebilda Grabovskis.

LHF pārstāvis norādīja, ka soda sankciju pieņemšanā skatīti pieejamie video ieraksti un ņemti vērā arī tiesnešu komitejas un mača galveno arbitru viedokļi. Vaicāts par to, vai bargāks sodu tomēr nav pelnījis „ASK/Ogre" spēlētājs Aleksandrs Kerčs, kurš aktīvi metās aizstāvēt savu dēlu, Grabovskis atzina, ka šajā gadījumā Ogres veterāna rīcība, iesaistoties kautiņā no rezervistu soliņa, nav piefiksēta nevienā no video ierakstiem.

Tāpat Grabovskis uzsvēra, ka gan „Liepājas metalurgam", gan „ASK/Ogre" komandai būtu daudz lielāka uzmanība jāpievērš iekšējās disciplīnas jautājumu sakārtošanai. „Abu šo komandu spēlētāji ir ļoti vāji vadāmi un acīmredzot nepakļaujas disciplīnai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!