Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas „Dinamo” budžets, neskatoties uz pasaulē valdošo dižķibeli, arī nākamgad saglabāsies līdzšinējā apmērā – 15 miljoni ASV dolāru, intervijā laikrakstam „Dienas Bizness” norāda „Dinamo” padomes priekšsēdētāja vietnieks, kluba lielākā akcionāra „Itera Latvija” valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.
„Jāuzsver, ka hokejs nedzīvo vakuumā, un tas attiecas gan uz Rīgas „Dinamo”, gan arī Krievijas, Kazahstānas un pat Kanādas klubiem — visur tiek samazināti komandu budžeti par 20 līdz 40%. Jāsaka atklāti — līdz šim hokejistiem maksātās algas nereti neatbilda viņu sniegumam. Piemēram, Rīgas „Dinamo” apspēlēja komandas, kuru budžeti bija trīs un pat četras reizes lielāki,” uz „Dinamo” stabilajām pozīcijām norāda Savickis.

Aizvadīto sezonu arī Savickis no sportiskā viedokļa raksturoja kā ļoti izdevušos, bet problēmas esot bijušas organizatoriskajā ziņā, tāpēc no kluba bijis jāaiziet līdzšinējam prezidentam Viesturam Koziolam.

„Raugoties no sportiskā viedokļa, mēs esam ļoti apmierināti ar panākto — tika sasniegts maksimālais uzdevums. Runājot par organizatoriskās dabas jautājumiem… Varbūt sabiedrībai, faniem izskatījās, ka tur viss ir labākajā kārtībā, taču tā nebūt nebija. Spriedze bija tik liela, ka padomes sēdē tika nolemts pilnveidot menedžmentu. Kad sākām par to domāt un runāt, izrādījās, ka pavisam cits skats uz notiekošo ir kluba valdes priekšsēdētājam Viesturam Koziolam, un viņam nācās aiziet,” notikušo atstāsta Savickis. „Viens no būtiskākajiem iemesliem bija mūsu neapmierinātība ar viņa finansiālās darbības stilu. Tāpat bija pretenzijas pret kopējo vadības stilu. No Maskavas bija signāli, ka mūsu menedžments šur tur uzvedas nepareizi. Sākumā mēs to «norijām», bet laika gaitā tas viss sakāpinājās.”

„Nu piemēram… Mēs ar savu provinciālo kluba „Rīga 2000” pieredzi bijām sākuši mācīt lielos Krievijas klubus, kā pareizāk dzīvot, kā veidot mārketingu, kā organizēt sacensības. Tas atkārtojās vairākas reizes,” piebilst Savickis.

Kā apstiprināja Savickis, pēc Koziola aiziešanas viņam piederošās akcijas nopirka „Itera Latvija”. Tāpat Savickis intervijā atzīst, ka klubs nav atmetis domu par jaunas – savas halles – būvniecību, norādot, ka šis jautājums „nav aktuāls, bet ar to tiek strādāts”.

„Kontinentālās hokeja līgas (KHL) noteikumos gan ir paredzēts, ka katrai komandai ir jābūt savai hallei ar 4 līdz 5 tūkstošiem skatītāju vietām. Taču mums kā ārzemju klubam tiks izstrādāti ļoti toleranti noteikumi, paredzot, ka mēs šo jautājumu varam risināt laika gaitā. Tas nav šausmīgi steidzīgs jautājums. Turklāt visus apmierināja spēļu organizācija „Arēnā Rīga” — mēs katru reizi «savācām» 5 līdz 10 tūkstošus skatītāju,” saka Savickis. „Šobrīd notiek pārrunas ar „Arēnu Rīga”, par nākamās sezonas spēlēm, un šai hallei mēs esam ļoti izdevīgs klients, jo nodrošinām lielāko daļu no tās ienākumiem. Starp citu, mums ir piedāvājums spēlēt pat Lietuvā, Klaipēdas hallē. Tajā pašā laikā jāatzīst, ka par jaunas halles jautājumu tiek domāts.”

Savickis atklāj, ka ir vairāki varianti, kā tikt pie jaunas halles. Jaunās halles būvniecības izmaksas plānotas 15-20 miljonu eiro apmērā. „Ir iespēja pārbūvēt jau esošo „Volvo” halli Jūrmalas gatvē, vai arī tai piebūvēt klāt jaunu — lielāku. To pašu var izdarīt arī ar Piņķu halli. Taču ir arī apzināti arī zemes gabali, kur to var izdarīt pilnībā no nulles — ir jau izrēķināti trīs iespējamie varianti.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!