Nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā visticamāk tomēr nebūs 33 gadus vecā čehu vārtsarga Martina Pruseka, kurš iepriekšējā sezonā Latvijas kluba sastāvā piedalījās 23 spēlēs, vēsta "Dinamo" oficiālā mājaslapa internetā.

Pruseks, kurš joprojām ir Čehijas Ekstralīgas kluba "Vitkovice" īpašums, uz īres tiesībām "Dinamo" pievienojās iepriekšējās sezonas novembra mēnesī, bet sezonu tādā pašā juridiskajā statusā viņš iesāka citā KHL klubā Maskavas "Spartak". Pēc sekmīgi aizvadītās sezonas Latvijas komandas sastāvā Pruseks tika uzaicināts Čehijas izlases sastāvā piedalīties 2009. gada pasaules čempionātā Šveicē, kur gan pilnvērtīgi spēlēt traucēja pārbaudes spēlēs gūtais muskuļa sastiepums.

Ar Martinu Pruseku un viņa klubu "Vitkovice" Rīgas Dinamo uzsāka sarunas par sadarbības turpināšanu jau pirms pasaules čempionāta Šveicē. Taču pēc tam, kad maija beigās tika panākta vienošanās uz nākamo sezonu ar Latvijas izlases vārtsargu Edgaru Masaļski, kluba vadība pieņēma lēmumu neslēgt saskaņoto līgumu ar finansiāli dārgo Pruseku un turpmāk uzvaru likt uz gados jaunākiem un perspektīvākiem spēlētājiem.

Pruseks dzimis 1975. gada 11. decembrī Ostravā (Čehija), un savas karjeras laikā četras sezonas aizvadījis Nacionālās hokeja (NHL) klubos Otavas "Senators" un Kolumbusas "Blue Jackets", bet savu karjeras lielāko daļu deviņas sezonas nospēlēja Vitkovices klubā Čehijā, kā arī vienu sezonu spēlējis Krievijā Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!