Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs otrdien norādīja, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) draftam nav īpašas nozīmes un komandas iegūst tikai mistiskas tiesības uz konkrētiem spēlētājiem.

"Jā, gribējām draftēt arī [Kasparu] Daugaviņu, taču viņu paņēma [Ņižņijnovgorodas] "Torpedo"," teica Sējējs. "Bet tās ir tikai mistiskas tiesības uz spēlētāju."

"Tas, ka spēlētājs ir draftēts, neko nenozīmē, ja vien viņš nespēlēs KHL," norādīja Sējējs.

Jau ziņots, ka KHL junioru draftā pirmdien "Dinamo" izvēlējās latviešus Robertu Bukartu, Robertu Jekimovu un Andri Džeriņu, kā arī latviešu izcelsmes hokejistu Aināru Podziņu.

Līdz ar to "Dinamo" klubs uz šiem spēlētājiem iegūst pirmās rokas tiesības, ja viņi nolemj savu karjeru turpināt KHL.

Tikmēr cits KHL klubs Ņižņijnovgorodas "Torpedo" otrajā kārtā izvēlējās vēl vienu latviešu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, kurš spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" sistēmā.

Runājot par "Dinamo" sastāva komplektāciju, Rīgas kluba ģenerālmenedžeris atklāja, ka turpinās sarunas ar vairākiem potenciālajiem spēlētājiem. "Nesaukšu vārdus un uzvārdus, jo ir bēdīga pieredze no iepriekšējā gada," teica Sējējs. "Krievijas klubi tomēr var piedāvāt vairāk naudas nekā mēs. Savukārt mums - cik nu ir, tik ir."

"Norisinās sarunas arī ar dažiem pagājušās sezonas leģionāriem," atklāja Sējējs. "[Dūvijs] Vestkots, liekas, ir prom - uz Minskas "Dinamo", arī [Markam] Hartiganam ir visādas sarunas par spēlēšanu citos Krievijas klubos vai Šveicē. Taču darbs ar leģionāru piesaistīšanu turpinās. Konkrētus vārdus gan nesaukšu."

Kā norādīja Sējējs, pastiprinājums "Dinamo" rindās tiek meklēts visās pozīcijās - gan vārtsargiem, gan aizsargiem, gan uzbrucējiem. Konkrētu leģionāru skaitu "Dinamo" ģenerālmenedžeris atklāt gan nevēlējās.

Jau ziņots, ka Bukarts, kurš pagājušo sezonu pavadīja Krievijas augstākās līgas klubā Maskavas "Kriļja Sovetov", tika izvēlēts pirmajā kārtā ar 13.numuru. Otrajā kārtā "Dinamo" izvēlējās citu latviešu uzbrucēju Robertu Jekimovu, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Zviedrijas elites līgas "Brynas IF" junioru komandā. Daugaviņš tika izvēlēts ar 35.numuru, bet Jekimovs - ar 36.numuru.

Trešajā kārtā Rīgas "Dinamo" izvēlējās Podziņu, kurš arī pagājušajā sezonā pārstāvēja "Kriļja Sovetov" komandu, savukārt ceturtajā drafta kārtā pie Latvijas kluba nokļuva Ontario hokeja līgas (OHL) klubu Kingstonas "Frontenacs" pārstāvošais Andris Džeriņš.

Neviens cits latviešu hokejists draftam nebija pieteikts.

Kā pirmā jauno spēlētāju izvēlējās Maskavas CSKA vienība, kura savā sastāvā iekļāva "Mečeļ" sistēmā esošo Mihailu Pašinu.

KHL junioru draftā piedalījās Krievijas hokeja skolu audzēkņi, kuri nav neviena KHL kluba sistēmā, KHL klubu hokeja skolu pārstāvji, kuri nav iekļauti sava kluba jaunatnes komandas sastāvā dalībai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (JHL), spēlētāji, kuri piedalās hokeja sacensībās Krievijas teritorijā un kuriem nav līgumattiecību ar nevienu KHL klubu, kā arī hokejisti vecumā no 17 līdz 21 gadam, kuri piedalās hokeja sacensībās ārpus Krievijas teritorijas un kuriem nav līgumattiecību ar nevienu KHL klubu.

KHL klubi no līdzdalības junioru draftā drīkst aizsargāt savu hokeja skolu audzēkņus, kuri ir iekļauti jaunatnes komandu sastāvos dalībai JHL.

Kopumā KHL junioru drafta sarakstos tika iekļauti 749 hokejisti - 668 ir laukuma spēlētāji un 81 vārtsargs, no kuriem 558 spēlē Krievijā, bet 191 - Eiropā un Ziemeļamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!