Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas „Dinamo” pirmdien papildināja sastāvu ar amerikāņu aizsargu Lī Svītu, vēsta vienības mājaslapa internetā.

24 gadus vecais, 1,75 metru garais un 87 kilogramu smagais aizsargs iepriekšējo sezonu aizvadīja vienā no spēcīgākajiem Austrijas klubiem Zalcburgas „Red Bull”.

Četras sezonas Svīts savulaik aizvadīja ASV studentu čempionātā, pēc tam 11 spēlēs piedalījās arī Amerikas hokeja līgā (AHL), bet vēlāk karjeru turpināja Turku TPS, kurā 56 spēlēs guva 15 vārtus un izdarīja 18 rezultatīvas piespēles. Pērn „Red Bull” sastāvā regulārajā čempionātā Svīts 64 spēlēs guva 12 vārtus un izdarīja 30 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 113 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija „+5”.

Svīts ir otrais leģionārs, ar kuru oficiāli „Dinamo’ ir noslēgusi līgumu. Atgādinām, ka pagājušās nedēļas beigās „Dinamo” pievienojās kanādiešu centra uzbrucējs Maikls Iguldēns, kā arī viens no visu laiku labākajiem latviešu hokejistiem, aizsargs Sandis Ozoliņš. Tāpat tuvu līguma parakstīšanai ar „Dinamo” esot arī Jānis Sprukts.

Paredzams, ka „Dinamo” tuvākajā laikā varētu pievienoties vēl kādi divi leģionāri. Neoficiāli starp kandidātiem tiek minēti Mārtins Karija un vārtsargs Martins Pruseks, kurš pērn „Dinamo” sastāvā aizvadīja sezonas lielāko daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!