Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas “Dinamo” panācis jaunu vienošanos ar pagājušās sezonas komandas uzbrukuma līderi, Slovākijas izlases spēlētāju Marselu Hosu.

Kā liecina “Delfi Sports” rīcībā esošā informācija, oficiāli līgums ar hokejistu vēl nav noslēgts, taču tuvākajās dienās tiks parakstīts jaunais līgums uz vienu sezonu.

Atgādinām, ka Hosa bija rezultatīvākais rīdzinieku spēlētājs KHL regulārajā čempionātā, 52 spēlēs gūstot 22 vārtus un izdarot 22 rezultatīvas piespēles. Gagarina kausa izcīņā slovāka rēķinā trīs spēlēs divi gūti vārti.

Pēc pagājušās sezonas Hosam beidzās līgums ar “Dinamo” un viņš cerēja nokļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tomēr tikt pie vienvirziena līguma viņam neizdevās. Savukārt “Dinamo” vadība bija pārliecināta, ka ar Hosu neizdosies vienoties dēļ spēlētāja augstās algas. Vēl jūlijā Hosa bija bez kluba, bet lielākā daļa KHL klubu jau bija sākuši gatavošanos jaunajai sezonai un sastāvus nokomplektējusi. Tagad Hosa ir piekritis “Dinamo” nosacījumiem un arī nākamajā sezonā pārstāvēs Rīgas klubu.

Hosa būs piektais leģionārs, ar ko “Dinamo” ir līgums uz nākamo sezonu. Pirms tam Rīgas komanda jau bija vienojusies ar čehu vārtsargu Martinu Pruseku, kurš arī pagājušajā sezonā spēlēja “Dinamo” rindās, kā arī ar Maiku Iguldenu, Lī Svetu un Martinu Kariju. Tāpat komandu satrpsezonā pastiprināja leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš un divi Latvijas izlases spēlētāji – Jānis Sprukts un Jēkabs Rēdlihs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!