Foto: F64
Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta ceremonijā sestdien Edmontonas "Oilers" komanda septītajā kārtā ar kopējo 181.numuru izvēlējās Latvijas hokejistu Kristiānu Pelšu, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" fārmklubā "Dinamo/Juniors".

Līdz ar to Pelšs ir pirmais Latvijas hokejists, kas izvēlēts NHL draftā pēdējo trīs gadu laikā. Līdz šim pēdējais Latvijas spēlētājs, kurš tika draftēts bija Artūrs Kulda, kad 2006.gadā viņu ar kopējo 200.numuru izvēlējās Atlantas "Thrashers" vienība. Tajā pašā gadā cits NHL klubs Otavas "Senators" pieteica tiesības uz vēl vienu Latvijas hokejistu Kasparu Daugaviņu. Abi Latvijas hokejisti jau debitējuši NHL.

17 gadus vecais Pelšs ir Daugavpils hokeja skolas audzēknis, bet aizvadītajā sezonā "Dinamo/Juniors" sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā pavisam 46 spēlēs guva sešus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt sešās U-18 pasaules hokeja čempionāta spēlēs Latvijas izlases rindās Pelšs izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Līdz šim NHL draftā ir bijuši iekļauti 25 Latvijas spēlētāji.

Zīmīgi, ka "Oilers" 1993.gada draftā izvēlējās Aleksandru Kerču, kurš jau nākamajā sezonā aizvadīja piecas spēles NHL čempionātā.

Piektdien "Oilers" komanda NHL draftā ar pirmo numuru izvēlējās uzbrucēju Teiloru Holu.

Pagājušo sezonu Hols aizvadīja Ontario Hokeja līgas (OHL) klubā Vindsoras "Spitfires", kur 57 mačos guva 40 vārtus un izdarīja 66 rezultatīvas piespēles, ar 106 rezultativitātes punktiem kļūstot par čempionāta otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tikmēr ar otro numuru Bostonas "Bruins" izvēlējās uzbrucēju Taileru Segvinu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja OHL klubu Plimutas "Whalers" un tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju. Viņš 63 mačos guva 48 vārtus un izdarīja 58 piespēles.

Trešais drafta numurs tika aizsargam Erikam Gudbransonam, kuru izvēlējās Floridas "Panthers" komanda, bet ar ceturto numuru Kolumbusas "Blue Jackets" vienība izvēlējās uzbrucēju Raienu Johansenu.

Ar piekto numuru Ņujorkas "Islanders" izvēlējās šveiciešu uzbrucēju Nino Nīderreiteru, kurš no Eiropas spēlētājiem tika draftēts ar visaugstāko numuru.

Drafta rangā bija iekļauts arī latvietis Roberts Bukarts, kurš tika ierindots 83.vietā starp Eiropas spēlētājiem, taču neviena no NHL komandām viņu neizvēlējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!