Foto: Itar-Tass/Scanpix
ASV kongress plāno pieņemt speciālu likumprojektu, lai palielinātu spiedienu uz Baltkrieviju saistībā ar politiski ieslodzītajiem, un viens no punktiem ir aicinājums atņemt Baltkrievijai 2014.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesības.

ASV kongresā iesniegts likumprojekts "Par demokrātiju un cilvēktiesībām Baltkrievijā". Tajā ASV valdība pieprasa atbrīvot visus ieslodzītos, kuri apsūdzēti par nekārtībām Minskā pērnā gada decembrī pēc Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām. Viens no punktiem šajā likumprojektā ir aicinājums Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) atņemt Baltkrievijai tiesības rīkot 2014.gada pasaules čempionātu.

Atgādinām, ka jau aprīlī ASV senators no Demokrātu partijas Diks Darbins vērsies Starptautiskajā Hokeja federācijā (IIHF) ar aicinājumu neaizvadīt 2014. gada pasaules hokeja čempionātu Minskā, ja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko neatbrīvos politieslodzītos.

Savukārt maijā Eiropas Parlaments (EP) aicināja Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) atņemt Baltkrievijai minētās tiesības, ja valsts neatbrīvos visus politiskos ieslodzītos. Baltkrievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Andrejs Savinihs to novērtēja kā "uzbrukumu miljoniem hokeja līdzjutēju un Baltkrievijas valstij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!