Foto: AFP/Scanpix
Traģiskā autoavārijā 59 gadu vecumā bojā gājis leģendārais Bufalo "Sabres" uzbrucējs, 1975. gada Stenlija kausa finālists Riks Martins, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Ņujorkas štata policija informē, ka Martins gājis bojā vienas automašīnas avārijā Bufalo priekšpilsētā. Vietējais laikraksts ziņo, ka bijušo hokejistu pie stūres piemeklējusi sirdslēkme.

Bufalo "Sabres" un Otavas "Senators" spēle svētdien sākās ar klusuma brīdi, pieminot izcilo hokejistu, kura krekls ar septīto numuru izlikts "HSBC Arena" ledus hallē Bufalo.

1971. gadā Bufalo "Sabres" Riku Martinu izvēlējās kā piekto numuru drafta pirmajā kārtā un savā pirmajā NHL sezonā viņš guva 44 vārtus, kas ir tā laika labākais debitanta sasniegums. Martinu salika kopā ar uzbrucējiem Gilbertu Pero un Renē Robēru, un šī triecienmaiņa lielā mērā nodrošināja komandai iekļūšanu Stenlija kausa izcīņas finālā 1975. gadā. "Sabres" Martins aizvadīja 10 sezonas.

Kopumā NHL regulārajā čempionātā Riks Martins aizvadīja 685 spēles, kurās guva 384 vārtus un izdarīja 317 rezultatīvas piespēles. Veiksmīgākā viņam bija 1973./1974. gada sezona, kad uzbrucējs guva 52 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!