Biju pārsteigts par šo piedāvājumu, pēc jaunā līguma parakstīšanas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers" trešdien izteicās latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Jau ziņojām, ka Bārtulis trešdien piekrita jaunam, trīs gadu līgumam ar "Flyers". Tas būs vienvirziena līgums un stāsies spēkā pēc šīs sezonas. Trīs gadu laikā Bārtuļa alga būs aptuveni 1,8 miljoni ASV dolāru.

"Sākumā biju pārsteigts, ka līgumu viņi piedāvā man, jo pagājis ir tik īss laika sprīdis. Es, protams, daudz nedomāju. Uzreiz teicu "jā", jo "Flyers" ir lieliska organizācija un man patīk šeit," pēc līguma noslēgšanas teica 22 gadus vecais Bārtulis.

"Pēdējo divu gadu laikā Oskars ir ievērojami progresējis un labi ir iegājis mūsu komandā. Prieks, ka tagad viņam ir jauns līgums un ka nākamos gadus viņš būs daļa no mūsu aizsardzības," izteicās "Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns.

Bārtulis tikai 9.novembrī tika izsaukts no "Flyers" fārmkluba Amerikas jhokeja līgā (AHL) Adirondokas "Phantoms", lai aizvietotu savainotos spēlētājus. Tomēr ar savu spēli viņš ir izcīnījis vietu pamatsastāvā un komandas vadības teiktais ļauj noprast, ka viņš varētu visu sezonu spēlēt NHL. Pagaidām Ogrē dzimušais hokejists pasaules spēcīgākajā līgā ir aizvadījis 10 spēles, izdarījis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis sešas soda minūtes, bet vidēji spēlē laukumā aizvadījis 13:28 minūtes.

"Flyers" Bārtuli izvēlējās 2005.gada draftā ar kopējo 91.numuru trešajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!