Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" latviešu aizsargs Oskars Bārtulis laukumā varētu atgriezties pēc mēneša, otrdien paziņoja vienības ģenerālmenedžeris Pols Holmgrens.

Holmgrens izteicās, ja Bārtulis būs vesels, tad viņš varētu palīdzēt "Flyers" komandai Stenlija kausa izcīņā, ja vien Filadelfijas klubs no tās neizstāsies jau pirmajā kārtā.

Kā ziņots, Bārtulis pleca traumu guva 22.februārī notikušajā spēlē, kurā "Flyers" savā laukumā ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Fīniksas "Coyotes" vienībai. Vēlāk latviešu aizsargam tika veikta savainotā pleca operācija.

Bārtulis laukumā pabija tikai pirmajā trešdaļā un pāris sekundes otrajā trešdaļā, uz ledus pavadot sešas minūtes un 39 sekundes. Viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Vienā no epizodēm otrā perioda sākumā jau pēc tiesneša svilpes pretinieku vienības spēlētājs Skotijs Apšels rupji uztriecās virsū Bārtulim, kā dēļ latvietis nokrita uz ledus, atsitoties arī pret bortu, kur pavadīja apmēram minūti, vēlāk ar komandas ārsta palīdzību pametot laukumu un dodoties uz ģērbtuvēm.

Jau vēstīts, ka pats Apšels par pārkāpumu pret Bārtuli saņēma divu spēļu diskvalifikāciju.

Kā ziņots, pirms mača ar "Coyotes" komandu Bārtulis bija "Flyers" septītais aizsargs un laukumā nebija devies iepriekšējās 17 komandas spēlēs.

Šosezon Bārtulis "Flyers" komandas sastāvā aizvadījis 13 spēles. Latviešu aizsargs šajos mačos nopelnījis četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -4.

NHL Austrumu konferencē "Flyers" ar 106 punktiem 82 spēlēs ieņēma otro pozīciju, par punktu atpaliekot no Vašingtonas "Capitals" vienības, kurā par vārtsargu treneri strādā latviešu speciālists Artūrs Irbe.

Kā ziņots, Stenlija kausa Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām "Flyers" tiksies ar Bufalo "Sabres" komandu. Sērijas pirmais mačs ceturtdien notiks Filadelfijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!