Foto: AFP/Scanpix
Latviešu hokejistam Oskaram Bārtulim šomēnes veikta plaukstas locītavas operācija un tāpēc viņš nevarēs doties laukumā līdz aptuveni janvāra vidum, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

Kā ziņots, Bārtulis šosezon pārstāv Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Adirondakas "Phantoms", bet jau kopš mēneša sākuma viņš nav spēlējis.

"Es pat īsti nevaru pateikt, kā guvu traumu. Vienā treniņā sāka sāpēt plaukstas locītava," sarunā atcerējās Bārtulis. "Nodomāju, ka gan jau pāries, bet nākamajā dienā sāpes bija tik nopietnas, ka nevarēju rokā noturēt nūju. Ārsti konstatēja divu kauliņu nobīdi, un to atlikšanai vietā vajadzēja veikt nelielu operāciju."

"Man jau uzreiz pateica, ka ārstēšanās ilgs četras līdz sešas nedēļas," teica aizsargs. "Laiciņš jau ir pagājis. Pirmdien iešu pie ārsta, un tad jau redzēs, ko viņš teiks. Pagaidām uz ledus nevaru kāpt, jo pie mazākā satricinājuma šuves var izkustēties, un tad ārstēšanās process tikai ieilgs. Treniņus gan neesmu pārtraucis. Katru dienu pa divām stundām darbojos zālē."

Bārtulis prognozē, ka laukumā varētu atgriezties laika posmā starp 10. un 15.janvāri.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Bārtulis bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" spēlētājs, tomēr 22.februārī jau pēc tiesneša svilpes pret viņu spēka paņēmienu izdarīja Ņujorkas "Rangers" hokejists Skotijs Apšals un latvietis guva pleca traumu, kuras dēļ sezonā vairs laukumā neizgāja.

Šīs sezonas sākumā Bārtulis tika nosūtīts uz "Flyers" fārmklubu "Phantoms", bet tagad viņu ir grūti izsaukt uz Filadelfiju, jo tādā gadījumā latvietis uz 24 stundām būtu jāiekļauj neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Bārtulis atzina, ka par viņu interesējas divi citi NHL klubi.

"Situācija ir diezgan sarežģīta. It kā pavīdējuši daži apmaiņas varianti, pēc kuru veikšanas es varētu nonākt citā organizācijā," teica latviešu aizsargs. "Izskatās, ka tas nemaz nebūtu sliktākais variants. Melnajai joslai vienreiz ir jābeidzas, tāpēc ar pamatotām cerībām raugos uz jauno, 2012.gadu."

Šosezon AHL turnīrā Bārtulis piedalījies 19 spēlēs, kurās guvis vienus vārtus un izpildījis astoņas rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!