Latviešu hokejists Oskars Bārtulis, kurš tikai novembrī debitēja Nacionālajā hokeja līgā, jau izpelnījies atzinību un Filadelfijas "Flyers" ar latviešu aizsargu pagarinājis līgumu uz trīs gadiem, ziņo Ziemeļamerikas masu mediji.

Jaunais – vienvirziena līgums – stāsies spēkā no nākamās sezonas. Tas nozīmē, ka Bārtuli var nosūtīt arī uz fārmklubu, taču tas neietekmēs viņa atalgojumu. Trīs gadu laikā Bārtuļa alga būs 1,8 miljoni ASV dolāru.

Kā norādīja "Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns, Bārtulis labo iespaidu radījis ar jaunam spēlētājam neraksturīgu nosvērtību un pārliecību. "Viņš ir ļoti līdzsvarots. Viņš labi atņem ripu, to labi pārvalda. Domāju, ka viņš ir ļoti labs jaunais aizsargs un ir konkurētspējīgs."

Bārtulis tikai 9.novembrī tika izsaukts no "Flyers" fārmkluba Amerikas jhokeja līgā (AHL) Adirondokas "Phantoms", lai aizvietotu savainotos spēlētājus. Tomēr ar savu spēli viņš ir izcīnījis vietu pamatsastāvā un komandas vadības teiktais ļauj noprast, ka viņš varētu visu sezonu spēlēt NHL. Pagaidām 22 gadus vecais Ogrē dzimušais hokejists ir aizvadījis 10 spēles, izdarījis divas rezultatīvas piespēles, bet vidēji spēlē laukumā aizvadījis 13:28 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!