Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" aizsargs Lī Svets noslēdzis hokejista karjeru, vēsta menedžmenta kompānijas "Norton Sports" sociālā tīkla "Twitter" profils.

Šādu lēmumu 26 gadus vecais Svets pieņēmis, jo nopietni vēlas pievērsties biznesam. Pagaidām pats aizsargs šādu informāciju nav apstiprinājis, taču par viņa karjeras beigām vēsta arī Krievijas mediji un portāls "eliteprospects.com".

Kā ziņots, daļu 2009./2010.gada sezonas aizsargs aizvadīja "Dinamo" komandā, tomēr janvāra vidū tika atlaists un sezonu amerikānis noslēdza Somijas augstākās līgas klubā Turku TPS.

Nākamo sezonu Svets uzsāka Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Manitobas "Moose", ar savu veiksmīgo spēli izpelnoties izsaukumu uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks", kas vēlāk iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālā.

Svets NHL pagājušajā sezonā aizvadīja trīs spēles, gūstot vienus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli, savukārt "Moose" rindās viņš 41 spēlē guva piecus vārtus un izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt jūlijā viņš parakstīja divu gadu divvirziena līgumu ar NHL komandu Otavas "Senators", kuras sistēmā savu karjeru turpinās arī Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Savas karjeras laikā Svets četras sezonas spēlējis Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) studentu čempionātā. Tāpat viņš pirms pagājušās sezonas 11 spēles bija aizvadījis AHL, bet iepriekšējās trīs sezonas spēlēja Eiropā, bez Rīgas "Dinamo" un TPS komandām pārstāvot arī Austrijas klubu Zalcburgas "Red Bull".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!