Ceturto reizi kluba vēsturē par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Čikāgas "Blackhawks", kas finālsērijas sestajā spēlē viesos pagarinājumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pieveica Oskara Bārtuļa pārstāvēto komandu Filadelfijas "Flyers".

Visā sērijā "Blackhawks" uzvarēja ar 4-2. Iepriekšējo reizi Čikāgas klubs prestižo trofeju izcīnīja 1961.gadā, bet pirms tam vēl 1938. un 1934.gados.

Fināla sestajā spēlē Bārtulis laukumā bija 3:47 minūtes, nospēlēja sešas maiņas, bloķēja vienu metienu, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Par Stenlija kausa finālsērijas sestās spēles galveno varoni kļuva Patriks Keins, kurš "Blackhawks" uzvaras vārtus guva pagarinājuma piektajā minūtē. Saņēmis piespēli kreisajā malā, Keins gar apmali izslidoja līdz vārtiem un no asa leņķa negaidīti uzmeta pa "Flyers" vārtiem – Filadelfijas vārtsargs Maikls Leitons tā arī palika sašutis, kā ripa varēja ielidot vārtos.

Pamatlaikā "Blackhawks" labā vārtus guva Dastins Bifuljēns, Patriks Šarps un Endrū Lads. "Flyers" labā divus vārtus guva Skots Hartnels, bet vienus - Denijs Brīrs.

Atgādinām, ka 2010.gada Stenlija kausa finālsērijas pirmajās divās spēlēs savā laukumā ar 6:5 un 2:1 uzvarēja "Blackhawks", tad "Flyers" savās mājās revanšējās divās spēlēs ar 4:3 pagarinājumā un ar 2:1, bet piektajā spēlē Čikāgas komanda atkal bija pārāka savā laukumā ar 7:4.

Līdz ar "Blackhawks" triumfu beidzot pie Stenlija kausa tika arī komandas uzbrucējs Marians Hosa. Pirms diviem gadiem Hosa sezonas beigās pārgāja uz Pitsburgas "Penguins" komandu, kas Stenlija kausā tika līdz finālsērijai un zaudēja Detroitas "Red Wings". Cerot tikt pie prestižās trofejas, nākamajā gadā Hosa pārgāja uz "Red Wings", taču Detroitas komanda finālsērijā piekāpās tieši "Penguins". Tagad – ar trešo piegājienu – Hosam izdevās kopā ar komandu izcīnīt Stenlija kausu.

Vēl 2007.gadā abas šī gada Stenlija kausa finālistes bija vienas no līgas vājākajām komandām, taču trīs gadu laikā komandās notikušas izmaiņas, kas ļāvušās tām tikt līdz izšķirošajām spēlēm. Līdz ar "Blackhawks" triumfu beigusies arī ilgākā kāda NHL kluba neveiksmju sērija – nevienam no pašreizējiem klubiem nav tik ilgs pārtraukums starp Stenlija kausa izcīnīšanas reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!