Foto: Reuters/Scanpix
Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Kriss Drapers otrdien īpaši sasauktā preses konferencē oficiāli paziņoja par aiziešanu no profesionālā sportā, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

"Man patīk viss šai spēlē un "Red Wings" komandā, tāpēc man tā visa ļoti pietrūks," teica pieredzējušais hokejists. "Es zinu, ka man ļoti paveicies, ka varēju spēlēt hokeju. Man bija sapnis un tas bija spēlēt NHL. Nebiju iedomājies, ka to darīšu tik ilgi, un nebiju iedomājies, ka būšu daļa no lieliskākās komandas pasaulē, Detroitas "Red Wings"."

Drapers Detroitas klubā aizvadījis 17 sezonas, četrreiz kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju. Viņš ir viens no pieciem hokejistiem kluba vēsturē, kas Detroitas komandā aizvadījis vairāk kā 1000 spēles. Drapers "Red Wings" labā aizvadījis 1137 mačus, kuros guvis 158 vārtus un izdarījis 203 piespēles.

NHL Drapers ienāca 1989. gadā, kad viņu draftā izvēlējās Vinipegas "Jets". Triju sezonu laikā NHL Drapers aizvadīja tikai 20 spēles, līdz 1993. gadā viņu par vienu dolāru pārdeva "Red Wings". Sākotnēji uzbrucējs pārstāvēja Edirondakas "Red Wings" Amerikas Hokeja līgā, bet 1994. gada 24. janvārī pievienojās Detroitas komandai un to vairs nepameta.

40 gadus vecais Drapers ir trešais "Red Wings" hokejists, kurš pēc aizvadītās sezonas beigām ir paziņojis par aiziešanu no sporta. Maijā par to izlēma aizsargs Braiens Rafaļskis, bet pirms nedēļas – vārtsargs Kriss Osguds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!