Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Dalasas "Stars" visu gaidāmo sezonu pieminēs traģiskajā aviokatastrofā bojāgājušo leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu, paziņojusi vienība.

Visas sezonas garumā "Stars" hokejisti uz ķiverēm valkās melnas uzlīmes ar 37.numuru, jo iepriekšējās divas sezonas Skrastiņš pārstāvēja "Stars" komandu, valkājot tieši 37.numuru.

"Stars" paziņoja, ka aizsargs Breds Lukovičs, kuram šosezon bija plānots spēlēt ar 37.numuru, valkās 47.numuru.

Vairāki "Stars" fani arī jau izteikuši aicinājumu iemūžināt Skrastiņa numuru, lai ar to komandā vairs neviens turpmāk nespēlētu.

Tāpat "Stars" godinās Skrastiņu un citus NHL spēlētājus, kas miruši šovasar, ar klusuma brīdi pirms 22.septembrī paredzētās pirmās pirmssezonas pārbaudes spēles ar Kolorādo "Avalanche" vienību.

Iepriekš par Skrastiņa godināšanu bija paziņojusi arī "Avalanche" komanda, kas pirms jaunās sezonas pirmās sezonas regulārā čempionāta spēles 8.oktobrī rīkos piemiņas pasākumu. Tāpat šajā pasākumā cieņa tiks izrādīta arī baltkrievam Ruslanam Salejam un Veidam Belakam.

Skrastiņš, Salejs un viņu pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda pagājušajā trešdienā gāja bojā aviokatastrofā, bet Belaks septembra sākumā izdarīja pašnāvību.

Skrastiņš "Avalanche" vienībā pavadīja četras sezonas, Salejs spēlēja trīs gadus, bet Belaks - trīs sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!