Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturtdien fantastisku uzvaru izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas, atspēlējot četru vārtu deficītu, pagarinājumā ar 6:5 pieveica Mitišču "Atlant".

Par mača galveno varoni kļuva Lauris Dārziņš, kurš ceturtdien svin arī savu 25.dzimšanas dienu. Uzvaras vārtus Dārziņš skaistā izgājienā guva 33 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Tā ir trešā reize nepilnas nedēļas laikā, kad "Dinamo" uzvar, lai gan spēles laikā zaudēja. Pagājušajā piektdienā spēlē pret Maskavas "Dinamo" rīdzinieki pēc pirmā perioda zaudēja ar 0:3, bet beigās uzvarēja ar 5:4. Otrdien mačā pret "Severstaļ" rīdzinieki spēles laikā arī zaudēja ar 0:3, bet uzvarēja pēcspēles "bullīšos" ar 4:3.

Vārtus "Atlant" labā guva Sergejs Mozjakins, Jans Bulis, Oļegs Kvaša, Andrejs Zubarjovs un Ēriks Lendrī, bet "Dinamo" komandai ar rezultatīviem metieniem atzīmējās Mārtiņš Karsums, Marsels Hosa, Tailers Arnasons, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts un Lauris Dārziņš.

Visa pirmā trešdaļa aizritēja ar ievērojamu laukuma saimnieku pārsvaru. Divus pirmos no trim vārtiem viņi guva pēc skaitliskā vairākuma izspēles.

Arī otrajā periodā vairāk uzbruka mājinieki, kuri jau pašā trešdaļas sākumā guva ceturtos vārtus, uz ko rīdzinieki spēja atbildēt ar 32.minūtē gūtajiem Mārtiņa Karsuma vārtiem.

Mača trešajā periodā rīdzinieki, pateicoties Hosas, Arnasona, Rēdliha un Bukarta vārtiem panāca jau 5:4 savā labā, taču pēc tam neuzmanīgi nospēlēja skaitliskajā vairākumā, nokavējot Lendrī izrāvienu vienatnē pret Edgaru Masaļski. Tādējādi mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 5:5.

Pagarinājumā rīdzinieki sekmīgi izturēja skaitlisko mazākumu, bet pēdējā minūtē pēc sekmīga Laura Dārziņa izrāviena izcīnīja uzvaru šajā mačā - 6:5.

Par labāko rīdzinieku rindās tika atzīts komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, bet "Atlant" sastāvā par labāko atzina Sergeju Mozjakinu.

Šodienas spēlē savainojumu dēļ komandai palīdzēt nevarēja aizsargs Jēkabs Rēdlihs (potītes sasitums), uzbrucējs Ģirts Ankipāns (augšstilba muskuļa sastiepums), kā arī vārtsargs Martins Pruseks, kuram ir nelielas muguras sāpes. Līdz ar to spēlei tika pieteikti septiņi aizsargi un 12 uzbrucēji, bet rezerves vārtsarga vietu ieņēma Ervīns Muštukovs.

Abām komandām šī bija otrā savstarpēja spēlē šajā sezonā. Pagājušā gada 4.oktobrī "Arēnā Rīga" notikušajā mačā Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 4:2.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 69 punktiem 49 spēlēs atgriezās astotajā vietā, bet tuvākie sekotāji Ņižņijnovgorodas "Torpedo" tagad atpaliek par diviem punktiem.

Jau 1.februārī Rīgas "Dinamo" uzsāks savu šīs sezonas KHL regulārā čempionāta pēdējo mājas spēļu sēriju, kad ar vienas dienas pārtraukumu mērosies spēkiem ar Minskas "Dinamo", Čehovas "Vitjaz", "Torpedo" un Maskavas CSKA komandām.

Pēc šiem mačiem KHL regulārajā čempionātā paredzēts pārtraukums sakarā ar Vankūveras olimpiskajām spēlēm, bet marta sākumā Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs pēdējās trīs spēles KHL regulārajā čempionātā, tiekoties ar Omskas "Avangard", Astanas "Baris" un Ufas "Salavat Julajev" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!