Foto: LETA
Amerikas hokeja līgas (AHL) Binhemtonas "Senators" komandas latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pēcspēles metiens aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar Hemiltonas "Bulldogs" vienību kļuvis par pēdējo dienu skatītāko sporta video interneta vietnē "YouTube".

Kopš 3.oktobra, kad video ticis ievietots "YouTube", tas skatīts vairāk nekā 951 000 reižu. Video ir redzams, kā Daugaviņš pēcspēles metienu sērijā uzsāk slidot no centra iemetiena un ripu kontrolē ar nūjas galu. Nonācis līdz vārtsargam viņš bremzē, uztaisa 360 grādu apgriezienu ap savu asi un gūst vārtus.

Šis video identiskā laika posmā ir skatītāks par zviedru zvaigznes Līnusa Umarka "bullīti", kurā viņš ripu nesa uz nūjas.

"Kad spēle nonāca līdz "bullīšiem" un treneris teica, ka man būs jāmet, es nodomāju, ka šī būs īstā reize, kad kaut ko tādu pamēģināt," par savu metienu izteicās pats Daugaviņš. "Pārbaudes spēles tam ir domātas, lai izpaustos un izdarītu ko jaunu. Tomēr ne vienmēr puiši kaut ko tādu izmanto, jo kļūdas gadījumā tas var maksāt dārgi un sliktākā gadījumā tas nozīmētu zaudētu spēli."

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Daugaviņš tika atskaitīts no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" pamatsastāva un nosūtīts uz vienības fārmklubu Binhemtonas "Senators".

"Nekad nebiju redzējis, kā Daugaviņš izpilda soda metienu, Un tad, kad viņš to izdarīja, man prātā ienāca doma, vai tas ir atļauts? Ir jāļauj saviem komandas puišiem radoši izpausties, un Kaspars ir viens no radošākajiem," izteicās "Senators" komandas treneris Kurts Kleinendorsts.

Video pašlaik pieejams zemā kvalitātē, ko kāds līdzjutējs filmējis aiz aizsargstikla, bet trešdien "Senators" varētu publicēt video, kas tika filmēts komandas vajadzībām, un tajā šis metiens varētu būt redzams labākā kvalitātē.

Jau ziņots, ka Daugaviņš pagājušajā sezonā aizvadītajās 72 spēlēs AHL čempionātā izpildīja 21 precīzu metienu un 25 rezultatīvas piespēles, kas viņam komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā deva sesto vietu.

Aizvadītajā sezonā Daugaviņam izdevās debitēt "Senators" sastāvā, NHL aizvadot vienu maču. Daugaviņš spēlē pret Ņujorkas "Rangers" spēlēja ceturtajā maiņā, laukumā pavadot astoņas minūtes un 26 sekundes. Šajā laika periodā Daugaviņš izdarīja divus metienus pa sāncenšu vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tāpat viņš Otavas komandas sastāvā pirms šīs sezonas piedalījās vienā pārbaudes spēlē.

Binhemtonas "Senators" komanda nespēja kvalificēties Kaldera kausa izcīņai. Austrumu konferences kopvērtējumā tā 80 mačos tika pie 81 punkta, ieņemot 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!