Foto: AFP/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva savus pirmos vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), un tieši šis vārtu guvums palīdzēja Otavas "Senators" uzvarēt spēlē pret Toronto "Maple Leafs".

Pēc Daugaviņa vārtu guvuma rezultāts kļuva 3:1 Otavas labā, bet spēles gala rezultāts bija 3:2 "Senators" labā. Šī bija sestā Otavas komandas uzvara pēc kārtas.

Daugaviņš uzvaras vārtus guva trešā perioda astotajā minūtē. Daugaviņš laukuma vidus zonā saņēma piespēli no Zeka Smita, iegāja pretinieku zonā un izdarīja plaukstas metienu, kas izrādījās precīzs.


Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem Daugaviņa maiņas biedrs Bobijs Batlers paķēra ripu un atdeva to latviešu uzbrucējam, kā tas tradicionāli ir NHL.

"Šovakar esmu diezgan satraukts. Beidzot gūt šīs sajūtas savā karjerā. Īpaši palīdzot savai komandai uzvarēt ir jauki," pēc spēles atzinis Daugaviņš, norādīts NHL oficiālajā mājaslapā internetā. Viņš atminējās, ka "es saņēmu ripu no Zaka Smita neitrālajā zonā un dzirdēju viņu saucam, lai metu uz vārtiem, jo turpat bija [Bobijs] Batlers". "Es metu cerībā, ka viņš paņems atlēkušo ripu, taču tā veiksmīgi ielidoja vārtos," norādījis latviešu uzbrucējs.

Daugaviņš laukumā bija 15:13 minūtes, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Daugaviņam šī bija ceturtā spēle pēc kārtas un piektā NHL karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!