Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturtdien debitēja latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet viņa pārstāvētā Otavas "Senators" ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica Ņujorkas "Rangers".

21 gadus vecais Daugaviņš ir 17.Latvijas hokejists, kurš spēlējis NHL. Pirms viņa pasaules spēcīgākajā līgā spēlējuši Kaspars Astašenko, Helmuts Balderis, Oskars Bārtulis, Viktors Ignatjevs, Artūrs Irbe, Raitis Ivanāns, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Kerčs, Sandis Ozoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Kārlis Skrastiņš, Pēteris Skudra, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks.

Daugaviņš savā debijas reizē NHL spēlēja ceturtajā maiņā, laukumā devās 11 reizes, kopumā nospēlēja 8:26 minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Senators" uzvaru izrāva tikai mača izskaņā. 74 sekundes pirms pamatlaika beigām Kriss Kempoli guva pirmos vārtus, bet 11 sekundes pirms mača beigām Kriss Kellijs ripu raidīja jau tukšos "Rangers" vārtos.

Par spēles galveno varoni kļuva "Senators" vārtsargs Maiks Brodērs, kurš tikai dažas stundas pirms mača tika izsaukts no Amerikas hokeja līgas (AHL) klubs Binhemptonas "Senators". Brodērs, kuram tā bija tikai otrā spēle karjerā, atvairīja visus 32 metienus. Ceturtdien no rīta treniņā ripa sāpīgi trāpīja "Senators" pamatvārtsargam Paskālam Leklēram, bet rezervists Braians Eliots bija apslimis, tāpēc "Senators" nācās izsaukt Brodēru.

Kā zināms, vairāku Otavas komandas uzbrucēju slimības un neveiksmīgās spēles dēļ "Senators" no AHL izsauca Daugaviņu. 2006.gadā Daugaviņu NHL draftā "Senators" izvēlējās ar 91.numuru trešajā kārtā, bet līdz šim viņš vēl ne reizi nebija izsaukts uz NHL.

Latviešu uzbrucējs pēdējās četras sezonas dažādu iemeslu dēļ spēlēja gan AHL, gan vēl zemāk esošajā Ontario hokeja līgā "St.Michael's Majors" komandā, bet šī viņam pagaidām ir veiksmīgākā sezona Ziemeļamerikā. Kopumā AHL viņš ir aizvadījis 73 spēles, guvis 17 vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!