Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs "Rīgas Dinamo" aizvien nopietnāk apsver iespēju Rīgā būvēt jaunu daudzfunkcionālu arēnu, solot, ka tā varētu būt gatava jau pēc diviem gadiem, ceturtdien ziņo laikraksts "Telegraf".

"Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis laikrakstam norādījis, ka jaunais ledus laukums galvaspilsētā varētu sakt darbu 2012.gadā. "Mēs pašlaik šo jautājumu apspriežam. Jaunās ledus pils projektēšana prasīs aptuveni astoņus mēnešus, un vēl gadu vajadzēs celtniecībai. Tātad pēc diviem gadiem mums varētu būt savs ledus," prognozē Savickis.

Viņš norādījis, ka pašreizējie "Arēna Rīga" īpašnieki "Rietumu banka" šos viņa paziņojumus varētu uztvert kā blefu un mēģinājumu izdarīt spiedienu [lai panāktu izdevīgākus nosacījumus "Rīgas Dinamo" spēlēm], taču "tas nav nekāds spiediens, viss tieši tā arī notiek". "Es jau viņiem teicu: "Puiši, ja mēs nevienosimies, mēs būvēsim savu arēnu."," laikakstam sacījis Savickis.

"Arēna Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris "Telegraf" atzinis, ka, visticamāk, "Dinamo" prasībām nepiekāpsies. "Visus izdevumus par ledus uzturēšanu mēs pārliekam uz klubu, bet tas – uz skatītājiem. Atvainojiet, bet tā ir realitāte," sacījis Babris. Viņš norādījis, ka uzņēmumam nav pamata dot hokejistiem kādas atlaides, jo hokeja spēļu laikā "Arēnā Rīga" nevar notikt citi pasākumi, kas nes hallei peļņu. Hokeja "daļa" "Arēnas Rīga" ienākumos esot vien 20%.

Babris arī apšaubījis jaunas arēnas iespējas izdzīvot, jo, viņaprāt, Rīgai pilnīgi pietiekama ir viena multifunkiconāla halle. "Ja mēs sadalīsim pašreizējos pasākumus uz divām hallēm, rezultāts būs tikai viens – abas strādās ar zaudējumiem," prognozē Babris.

Savukārt "Dinamo" cer apsteigt konkurentus ar dempinga cenām, laikrakstam stāstījis Savickis. Viņš arī uzskata, ka jaunās arēnas priekšrocība būs garantētas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles sezonas laikā.

Savickis arī norādījis, ka jaunā arēna būs modernāka, aprīkota ar mūsdienu tehnoloģijām un vairāk piemērota dažāda veida pasakumiem.

Savickis arī atzinis, ka "Dinamo" jaunajam projektam cer piesaistīt valsts un pašvaldības finansējumu. "Galu galā tas ir nacionālas nozīmes projekts," uzsvēris Savickis.

Jau vēstīts, ka "Rīgas Dinamo" vēlas saņemt daļu peļņas, ko no spēļu rīkošanas gūst "Arēna Rīga", tāpēc starp abām pusēm pirms jauna līguma slēgšanas izcēlies strīds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!