Foto: F64
Ceturtdien panākta vienošanās par Latvijas hokeja izlases vārtsarga Edgara Masaļska spēlēšanu Rīgas "Dinamo" sastāvā nākamajā sezonā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Masaļskis pagājušo sezonu jau iesāka "Dinamo" sastāvā, bet pēc incidenta ārpus hokeja laukuma guva savainojumu, un sezonu pabeidza Vācijas augstākās līgas vājākajā klubā Duisburgas "Die Füchse", kā arī lieliski sargāja Latvijas izlases vārtus 2009. gada pasaules čempionātā Šveicē.

"Dinamo" sastāvā 2008/2009. gada sezonā KHL turnīrā Edgars Masaļskis piedalījās astoņās spēlēs, kurās ielaida 18 vārtus (vidēji 2.66 spēlē), kā arī atvairīja 193 metienus (91.5%).

Savukārt Vācijā Duisburgas "Die Füchse" sastāvā viņš piedalījās 16 spēlēs, vidēji ielaižot 4.55 vārtus un atvairot 87.8 % metienu.

Latvijas izlases sastāvā 2009. gada pasaules čempionātā Šveicē Edgars Masaļskis sargāja vārtus visās septiņās valstsvienības spēlēs, vidēji ielaižot 2.53 vārtus un atvairot 92.83 % metienu, kas bija piektais labākais rādītājs starp visiem pasaules čempionāta vārtsargiem.

Turklāt Masaļskis bija vienīgais vārtsargs, kurš vārtus sargāja visās savas izlases spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!