Foto: F64
Latvijas līdzjutējiem problēmas ar bungu ienešanu pasaules čempionātā Slovākijā, visticamāk, nebūs un tribīnēs bungu rīboņa pavadīs fanu līdzi jušanu, vortālam "Delfi Sports" teica fanu kluba "SDK Namejs" vadītājs Jānis Barkāns.

Pirmdien pasaules čempionāta Slovākijā rīkotāji paziņoja, ka līdzjutēji tribīnēs nedrīkstēs ienest bungas, vuvuzelas, svilpes un dažādus tarkšķus.

"Tas ir normāli, bet domāju, ka problēmas nebūs. Ne ar tādām problēmām vien esam tikuši galā un bungas ienesuši. Ticiet, viss tiks nokārtots," paniku iesaka necelt Barkāns. "Iesaistīsim hokeja federāciju. Parasti jau viss tiek atrisināts uz vietas apmēram stundu pirms spēles sākuma. Esmu bijis Slovākijā uz sporta sacensībām, tāpēc neticu, ka pēkšņi viņi aizliegs ienest bungas."

Barkāns atcerējās, ka lielākās problēmas bijušas Maskavā, kad bungas hallē esot ienestas tikai otrā perioda vidū. Tas šobrīd ir tāds "neoficiālais rekords" bungu ienešanas problēmas risināšanā.

Nepatīkami pārsteigta par šādiem jaunumiem ir Latvijas Hokeja federācija. LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs sacīja, ka federācija sazināsies ar organizatoriem, lai noskaidrotu sīkāk par šo jautājumu. "Sadarbosimies ar līdzjutējiem, lai atrisinātu šo problēmu. Droši vien, ka palīdzēsim Slovākijā tieši uz vietas pie halles. Mēģināsim aizstāvēt savas pozīcijas, jo bungas ir viens no galvenajiem mūsu līdzjutēju atribūtiem."


Dusmīgs par šādu organizētāju rīcību bija viens no ilggadējiem pasaules čempionātu apmeklētājiem ar iesauku "igaunis". "Tad jau nav vērts iet uz hokeju. Jāiet piketēt, jāpaliek pie halles ar bungām un jāpiketē."

"Igaunis" teica, ka problēmas bijušas Maskavā, kad "mūs sākumā laida iekšā, bet tad otrajā spēlē vairs ar bungām nelaida".

Ne pārāk sašutis par šo aizliegumu bija cits līdzjutējs ar iesauku "auza". "Izskatās, ka būs tāpat kā Čehijā. Tur arī aizliedza, bet iekšā hallē tirgoja visādus grabuļus, tarkšķus, trokšņu taisītājus, utt. Man liekas, ka tas ir tāds "biznesa plāns"."

"Auza" teica, ka gan hallēs, gan ārpus tām pasaules čempionātā troksnis ir brīžiem pārāk liels, un aizliegums varētu mazināt trokšņa līmeni. "Situācija nav tik traka, jo ir citi veidi kā fanot. Spēļu laikā klusums jau nu gan nebūs, par to esmu pārliecināts."

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 29.aprīlī un risināsies līdz 15.maijam. Latvijas hokeja izlase priekšsacīkstēs spēlēs D grupā, kurā vēl ir Somija, Čehija un Dānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!