Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari "Flames", kuras sistēmā joprojām atrodas arī latviešu uzbrucējs Raitis Ivanāns, pārtraukusi sadarbību ar galveno treneri Brentu Sateru.

"Flames" izplatīja paziņojumu, kurā minēts, ka ar Sateru līgums netiks pagarināts.

Tāpat amatu zaudējis arī Satera palīgs Deivs Lourijs.

"Tikšanās laikā ar Sateru izrunājām vairākus jautājumus, kas saistīti ar komandu un nākotni," izteicās "Flames" ģenerālmenedžeris Džejs Fīsters. "Kopā ar Brentu izpētījām dažādas iespējas, taču beigās nolēmām, ka mums jāturpina iet katram savs ceļš."

"Brents ir lielisks cilvēks un izcils treneris. Mēs patiesi novērtējam viņa smago darbu, centību un apņemšanos mūsu organizācijas labā, un vēlam viņam veiksmi," piebilda Fīsters.

Saters par "Flames" galveno treneri kļuva 2009.gadā, kad amatu pārņēma no Maika Kīnena, taču Satera vadībā Kalgari klubs ne reizi nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā "Flames" komanda ar 90 punktiem 82 spēlēs ieņēma devīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kā pirmā paliekot aiz Stenlija kausa izcīņas zonas.

Kā ziņots, "Flames" komanda piektdien deva atļauju Ivanānam pievienoties Latvijas valstsvienības treniņnometnei.

Ivanāns pagājušās sezonas pirmajā regulārās sezonas mačā kautiņā guva smagu smadzeņu satricinājumu, tāpēc laukumā atgriezās vienīgi šajā sezonā, turklāt vairs nespēja atgriezties "Flames" komandas sastāvā, spēlējot tās fārmklubā Ebotsfordas "Heat" Amerikas hokeja līgā (AHL).

Šosezon Ivanāns piedalījies 27 "Heat" spēlēs, kurās ticis pie diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš vienu maču aizvadīja arī "Flames" rindās.

Ivanāns "Heat" komandā laukumā dodas neregulāri, jo tai ir pārsniegts veterānu limits.

Šajā nedēļas nogalē noslēgsies AHL regulārais čempionāts, un "Heat" komanda jau garantējusi vietu Kaldera kausa izcīņā, tomēr "Flames" devusi iespēju jau tagad Ivanānam pievienoties valstsvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!