Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Filadelfijas "Flyers" radušās problēmas ar aizsardzības līniju, tomēr no fārmkluba Amerikas hokeja līgā (AHL) nav izsaukts latvietis Oskars Bārtulis, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Dažādas likstas turpina nomocīt "Flyers" aizsardzības līderi Kris Prondžeru, kuram tagad konstatēta vīrusa infekcija. Savukārt Brejdonam Kobērnam ir rumpja muskuļa savainojums, kas neļauj hokejistam piedalīties spēlēs kontaktcīņā. Bet vēl viens aizsargs, zviedrs Ēriks Gustafsons plaukstas locītavas traumas dēļ nevarēs spēlēt vēl vismaz sešas nedēļas.

Lai gan "Flyers" fārmklubā Adirondakas "Phantoms" par labākajiem aizsargiem uzskatīti Bārtulis un Mets Vokers, abi šie hokejisti palikuši zemākā līgā un "izsaukumu" izpelnījušies Marks-Andrē Burdons un Kevins Māršals. Ši spēlētāji jau pagājušajā naktī debitēja NHL, bet "Flyers" ar 2:4 zaudēja Karolīnas "Hurricanes".

Ziemeļamerikas hokeja eksperti uzsver, ka Bārtulim un Vokeram varētu būt problēmas ar iekļūšanu "Flyers" sastāvā visu šo sezonu, jo Filadelfijas komanda nevēlas riskēt ar šiem abiem hokejistiem. Lai viņus dabūtu atpakaļ lielajā komandā, "Flyers" abi hokejisti jāiekļauj neaizsargāto spēlētāju sarakstā, taču tad pastāv risks, ka viņus izvēlēsies kāda cita NHL komanda. Savukārt vēl viena problēma ir "Flyers" algu griesti, jo, izsaucot Bārtuli un Vokeru, komandai būs jādomā, kā nepārsniegt algu griestus un līdz ar to izvairīties no papildus finansiālām sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!