Leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks pirmdien oficiāli paziņoja par savas profesionālās karjeras beigām.

Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā tikai piecas dienas pēc tam, kad viņa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Detroitas "Red Wings" izcīnīja aizvadītās sezonas Stenlija kausu, finālsērijā ar 4-2 pārspējot Pitsburgas "Penguins".

"Fiziski es jūtos lieliski, tāpat kā vienmēr," teica 43 gadus vecais Hašeks. "Es tikai nejūtos turpmāk gatavs spēlēt visaugstākajā līmenī."

"Man vajadzīga motivācija. Šobrīd es to nejūtu un nevēlos nevienu sarūgtināt."

1983.gadā Čikāgas "Blackhawks" komanda Hašeku draftēja desmitajā kārtā, bet čeham bija jāgaida līdz 1990./1991.gada sezonai, līdz viņš tika laukumā. Tikai divas sezonas aizvadījis "Blackhawks" rindās, viņš pievienojās Bufalo "Sabres". Vēl savas karjeras laikā Hašeks spēlējis Otavas "Senators" vienībā.

1998.gada olimpisko spēļu čempions no NHL traumas dēļ aizgāja 2003./2004.gada sezonā, tomēr 2005.gadā viņš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā atgriezās.

Pirms diviem gadiem, kad, atkal traumu vajāts, Hašeks aizvadīja nepilnu sezonu "Senators" rindās, viņš atgriezās "Red Wings" komandā, kur jau iepriekš bija spēlējis.

NHL regulārajā čempionātā Hašeks aizvadījis 735 spēles, izcīnot 389 uzvaras. Savukārt izslēgšanas turnīros viņš piedalījies vēl 119 mačos.

Hašeks sešas reizes ieguvis Vezina balvu, kas pienākas līgas sezonas labākajam vārtsargam, kā arī divas reizes saņēmis Hārta trofeju kā līgas vērtīgākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!