Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunais hokejists Augusts Valdis Vasiļonoks ceturtdien uzvarēja pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiādes meistarības konkursā, sagādājot Latvijai pirmo zelta godalgu Spēļu vēsturē.

Vasiļonoks sasniedza labāko rezultātu gan pirmdien notikušajā kvalifikācijā, gan ceturtdienas finālā.

Izšķirošajās cīņās astoņi sportisti sacentās hokeja laukuma apskriešanā uz laiku, metienu precizitātē, slidojuma veiklumā, metiena ātrumā, piespēļu precizitātē un ripas kontrolē.

Jau pirms pēdējās disciplīnas - ripas kontroles - Vasiļonokam bija divu punktu pārsvars pār tuvākajiem konkurentiem, bet pēc fināla sasniegšanas tajā kļuva skaidrs, ka viņu neviens vairs nevar apsteigt.

Latvijas sportists bija pārliecinoši labākais spēcīgākā metiena disciplīnā, bet ātrākā apļa, veiklības un ripas kontroles sacensībās viņš spēja iekļūt finālā.

Noslēgumā Vasiļonoks tika pie 22 punktiem un par vienu punktu apsteidza ungāru Atilu Kovāču.

Vasiļonoks finālā sacentās ar sportistiem no hokejam eksotiskām zemēm - Japānas, Ungārijas, Ķīnas, Nīderlandes, Jaunzēlandes, Horvātijas un Slovēnijas.

Šī Latvijai ir trešā godalga pirmajā Jaunatnes ziemas Olimpiādē - iepriekš otro vietu izcīnīja kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, bet trešā bija cita kamaniņu braucēja Ulla Zirne.

Vēl ceturtdienas vakarā uz starta stājās Latvijas slēpotāji, kas sacentās sprinta sacensībās.

Puišu konkurencē nedaudz vairāk nekā kilometru garajā distancē Arnis Jēkabsons kvalifikācijā izcīnīja 26.vietu, iekļūstot izslēgšanas cīņās. Sekojošajā ceturtdaļfinālā Jēkabsons savā slēpojumā ieņēma ceturto vietu, pusfinālu nesasniedzot un noslēgumā tiekot klasificēts augstajā 20.pozīcijā.

Savukārt meiteņu vidū Zane Eglīte palika 37.vietā 40 dalībnieču konkurencē, nepārvarot kvalifikāciju.

Kā ziņots, pirms tam ceturtdien kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks izcīnīja augsto 13.vietu milzu slaloma sacensībās.

Pavisam Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs piedalās vairāk nekā 1000 sportisti no 65 pasaules valstīm, kas spēkiem sacenšas septiņos olimpiskajos ziemas sporta veidos. Sporti veidi sadalīti 15 sporta disciplīnās.

Latviju sacensībās pārstāv 16 sportisti.

Nozīmīgais sporta forums, kurā startē 15 līdz 18 gadus veci sportisti, Insbrukā notiks līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!