Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" latviešu uzbrucējam Raitim Ivanānam ārsti atļāvuši beidzot piedalīties kontaktspēlē, bet Otavas "Senators" savā sastāvā paturējuši citu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu.

Ivanāns pagājušajā sezonā pirmajā spēlē kautiņā guva smadzeņu satricinājumu un kopš tā laika nav spēlējis. Gatavojoties jaunajai sezonai, Ivanāns aizvadīja pirmos treniņus uz ledus, tomēr ārsti vēl nebija ļāvuši viņam aktīvas darbības. Tagad pēc medicīniskām pārbaudēm ārsti devuši "zaļo gaismu" un Ivanāns varēs trenēties uz pilnu slodzi.

"Flames" otrdien saīsināja savu kandidātu sarakstu, bet Ivanānu paturēja sastāvā. Tas nozīmē, ka Latvijas hokejistam tiek dota iespēja pacīnīties par vietu sastāvā un ar viņu rēķinās kā ar potenciālo "Flames" spēlētāju.

Tikmēr "Senators" savu paplašināto kandidātu sarakstu saīsināja līdz 28 spēlētājiem, starp kuriem atstāts Daugaviņš. Tādējādi Latvijas izlases uzbrucējam ir labas iespējas nostiprināties "Senators" sastāvā, un otrdien viņš piedalīsies kārtējā pārbaudes spēlē.

Kā norāda Ziemeļamerikas masu mediji, Daugaviņš, visticamāk, paliks "Senators" rindās un netiks nosūtīts uz AHL, bet pēc pirmajām NHL regulārā čempionāta spēlēm situācija var mainīties, ja Latvijas hokejists nespēs sevi apliecināt ar rezultativitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!