Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums tomēr spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", ar ko noslēdzis līgumu, vēsta "Dinamo" mājaslapa internetā.

Hokejists jau ieradies Rīgā un ir noslēdzis līgumu. Kā pavēstīja pats Karsums, līgums ar "Dinamo" ir noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

Paredzēts, ka "Dinamo" rindās Karsums varētu debitēt pirmdien KHL spēlē pret Magņitagorskas "Metallurg". Rīdzinieku rindās Karsums spēlēs ar 29.numuru.

Šonedēļ Karsuma pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" paziņoja, ka hokejists pāriet uz Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvēto KHL klubu Balašihas MVD, tomēr vēlāk šī informācija neapstiprinājās.

Atgādinām, ka pirms pagājušās sezonas Karsums noslēdza ar "Lightning" vienvirziena līgumu, tomēr NHL komandas sastāvā viņam iekļūt neizdevās un viņš tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgu (AHL) – "Lightning" fārmklubu Norfolkas "Admirals". Sezonas laikā Karsums tā arī netika izsaukts uz NHL un jau decembrī tika runāts, ka viņš varētu pārcelties uz Eiropu.

Tomēr līdz gadu mijai Karsums turpināja spēlēt AHL, bet neilgi pēc Jaunā gada "Lightning" ielika Karsumu neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Neviens cits NHL klubs Karsumu tā arī neizvēlējās un abas puses vienojās, ka bez finansiālām sankcijām hokejists var pāriet uz jebkuru klubu.

2004.gadā Karsumu NHL draftā ar 64.numuru izvēlējās Bostonas "Bruins". NHL kopumā Karsums ir aizvadījis 24 spēles, guvis vienus vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt AHL regulārajā čempionātā šajā sezonā Karsums aizvadīja 36 spēles, gūstot tikai četrus vārtus un izdarot 12 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases sastāvā Karsums ir piedalījies divos pēdējos pasaules čempionātos, un viņa vārds ir iekļauts arī valstsvienības sastāvā dalībai Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!